Made-in-Europe.nu

CECIMO AM conferentie: hoe 3D printen snel industrieel inzetbaar maken?

CECIMO brengt in juni additive manufacturing bedrijven, machinebouwers, Europese instituten en denktanks bij elkaar om te praten over een strategie of snel en kosten-efficiënt 3D printen industrieel inzetbaar te maken. De bijeenkomst moet helder maken hoe deze disruptieve technologie kan bijdragen aan het creëren van waarde voor de economie en samenleving.

 

Conferentie brengt industrie, onderzoekers en beleidsmaker samen

De Europese fabrikanten van werktuigmachines hebben additive manufacturing omarmd. CECIMO heeft vorig jaar de nieuwe technologie hoog op de agenda gezet. Komende EMO in Milaan krijgt het eveneens aandacht. De machinebouwers merken dat wereldwijd landen het onderwerp hebben opgepakt en met elkaar concurreren om doorbraak technologieën industrierijp te maken zodat ze daarmee de toekomst van hun industrie opnieuw kunnen definiëren. Maar er zijn volgens de machinebouwers nog de nodige hinderpalen voordat additive manufacturing (AM) volledig toegepast kan worden op industriële schaal.

 

Snel productierijp maken

De bijeenkomst, onder leiding van Europees Parlementslid Reinhard Bütikofer, heeft onder andere tot doel om inzicht te krijgen hoe de technologie snel en kosten-efficiënt industrieel inzetbaar kan worden gemaakt. Daarnaast moet de vraag beantwoord worden hoe AM kan bijdragen aan een concurrerende en duurzame economie, met hoogwaardige banen? De antwoorden moeten duidelijk maken waar de sterke kanten in Europa liggen op het punt van zowel onderzoek, innovatie als productie; welke investeringen nodig zijn en welk politiek beleid en welke rol de Europese Unie en nationale overheden kunnen spelen. Ook hoopt men zicht te krijgen op het effect van de nieuwe technologie op de machinebouwindustrie.

Lees meer over deze conferentie op 3D print magazine

Het volledige programma staat hier. De Additive Manufacturing European Conference vindt op 23 juni plaats in Brussel, van 9.00 tot 13.00 uur.

 

1 comment

Pin It on Pinterest