Made-in-Europe.nu

Health care industrie groeimarkt voor Chiron

Niet alleen de vergrijzing en de wereldwijde toename van de middenklasse, ook de vooruitgang in de medische technologie zorgen voor positieve groeivooruitzichten in de healthcare industrie. De medische industrie moet een nieuwe groeimarkt worden voor Chiron.

 

Precision + technologie: direct na de start binnen de toleranties frezen

De opening van het Medical Technology Center, vooral bedoeld voor applicatie-ontwikkeling met de klanten, onderstreept het belang van deze sector voor Chiron. “We willen minder afhankelijk worden van de automotive industrie”, zegt Marc Lehmann, key accountmanager. De applicatie- zowel als technologieontwikkeling zijn in deze tak van sport extra belangrijk door de korte levensduur van veel medische instrumenten. Gemiddeld bedraagt deze nu 3 jaar. Chiron richt zich in de medische industrie met name op componenten voor operatiekamers, endoscopiesystemen, implantaten voor knie, heup en wervelkolom en de dentale wereld.

 

Nieuw: FZ 08 MT Precision+

Omdat het om doorgaans kleine, maar wel complexe en zeer nauwkeurige onderdelen gaat, is met name de kleinste machine van Chiron, de FZ08 reeks, de meest ideale voor de medische industrie. De nieuwste versie die tijdens het open huis in het Medical Technology Center werd gedemonstreerd, is de MT Precision+ uitvoering. Naast een aantal praktische veranderingen, zoals een gereedschapmagazijn voor maximaal 96 gereedschappen en een doorlaat tot 32 mm, is er vooral het nodige gedaan om de machine gelijktijdig nauwkeuriger én productiever te maken. Alle assen kunnen nu aangedreven worden door lineaire motoren. Alle geleidingen zijn verbeterd en vergroot, zodat de machine voldoende stabiliteit biedt voor het bewerken van titaan, een in de medische industrie veel gebruikt materiaal. Het grootste pluspunt van de Precision+ uitvoering is echter, aldus Chiron, dat de machine direct na het opstarten nauwkeurig is. In een 8 uur durende test werden precisie-componenten verspaand met een volumetrische nauwkeurigheid die binnen een tolerantie van 6 µm valt. Deze bandbreedte van 6 µm nauwkeurigheid bleef vervolgens gedurende de volledige 8 uren productie gehandhaafd, ook als de machine tussentijds werd stopgezet bijvoorbeeld vanwege een pauze.

Lees het volledige artikel in het digimagazine van april:

 

Chiron
Klik om het artikel over Chiron online te lezen.

 

 

Pin It on Pinterest