Made-in-Europe.nu
Schunk NSR mini

Nulpuntspansystemen voor kleine werkstukken

Schunk heeft voor het geautomatiseerd verwerken van kleine spanpallets de NSR mini 100 ontwikkeld. Hij kan ook in een krappe ruimte gebruikt worden en maakt het laden van pallets zeer dicht bij de machinetafel mogelijk.

 

Schunk nulpuntspansystemen: minimale ruimte maximaal benutten

Ruimte is tegenwoordig haast net zo’n belangrijk aspect in de bedrijfsvoering als tijd. Machines worden alsmaar compacter. Dat maakt het voor automatiseerders niet altijd gemakkelijker. Speciaal voor de vervaardiging van kleine precisie-onderdelen, bijvoorbeeld in de medische technologie of in vormbouw heeft Schunk daarom zijn moduleprogramma voor het efficiënt werkstukspannen verder uitgebreid.

 

In beperkte ruimte

De Schunk NSR mini 100 is een slanke, storingscontourminimale robotkoppeling, waarmee bijzonder lage constructies van spanstation en spanpallets realiseerbaar. Dankzij zijn consistente lichte constructie weegt de module slechts 400 gram. Hij is geschikt voor betrouwbare afhandeling van pallets tot 75 kg (van 200 x 200 mm). Om een maximale proces stabiliteit te garanderen, is de koppeling standaard voorzien van een reinigingsfunctie. Bovendien minimaliseren stalen inlays bij de contactpunten de slijtage. De NSR Mini 100 leent zich daarom voor het geautomatiseerd verwerken van kleine spanpallets, bijvoorbeeld voor medische producten. Hiermee kun je pallets laden zeer dicht bij de machinetafel.

 

Lage constructie

De pneumatische nulpuntspanmodule VERO-S NSE mini van Schunk past eveneens in deze lijn. Dit nulpuntspansysteem heeft een hoogte van slechts 20 mm. Een gepatenteerd aandrijfconcept, bestaande uit express- en spanslag, zorgt ervoor dat de compacte module extreem vormgesloten is. Met een module diameter van 90 mm en een spanbout diameter van slechts 20mm bereikt de NSE mini met de standaard ingebouwde turbo-functie enorme pull-in krachten tot 1.500 N. De spanbout wordt geplaatst over een kort kegel en met drie centreerringen bevestigd. Vergrendeling gebeurt mechanisch via een veerconstructie. Hij is zelfsluitend en vorm omsloten. Grote contactvlakken tussen centreerringen en spanbouten minimaliseren in gespannen toestand de vlaktedruk en daarmee de slijtage van de modules. Omdat de minimale afstand tussen twee spanbouten slechts 100 mm is, kunnen met de NSE mini met name kleine en variabele steekmaten tot aan gereedschapspanning of palletspanning gerealiseerd worden. Hij maakt een ongekend niveau van flexibiliteit mogelijk op het gebied van nulpuntspanning. Bijzonder effectief is de bewerking van kleine onderdelen, wanneer de metaalbewerkingsmachine automatisch wordt geladen. Hiervoor kan de bodemplaat van de VERO-S NSE mini onder de spanboutopening voorzien worden van een extra boring voor een luchtaansluiting. De luchtaansluiting voorkomt dat bij een werkstukwissel, door een laadportaal of een robot, zich spanen in de module ophopen. Bovendien is het bij de nulpuntspanmodules mogelijk de posities van de centreerringen te controleren.

Meer informatie: Schunk 

 

1 comment

Pin It on Pinterest