Made-in-Europe.nu
Ficep Tipo 254

Arendsen Staalbouw investeert in FICEP-machines

Arendsen Staalbouw in Ulft heeft geïnvesteerd in twee machines van het Italiaanse FICEP. Het gaat om een CNC-gestuurd bewerkingscentrum en een boormachine voor balken, voorzien van een lasermeet- en controlesysteem voor een nauwkeurigere positionering van de balken.

 

Het familiebedrijf (4e generatie) Arendsen Staalbouw in de Achterhoek richt zich niet alleen op de typische staalbouwprojecten, maar produceert ook silo’s, tanks, machinedelen en frames. De onderneming heeft onlangs twee machines van het Italiaanse FICEP gekocht via Oude Reimer. FICEP bouwt onder andere machines voor de constructie- en staalbouw.  Vrijwel alle Ficep machines hebben dezelfde CNC besturing Fenice, gebaseerd op het Windows besturingssysteem. Ficep heeft een eigen softwarebedrijf en alle machines zijn probleemloos via CAD/CAM systemen aan te sturen.

 

 

Veelzijdig CNC-bewerkingscentrum

De FICEP TIPO B254 is een flexibel cnc gestuurd bewerkingscentrum voor het ponsen, markeren, boren, frezen, tappen en autogeen- plasma snijden van grote platen to 6 x 2,5 meter met een maximale dikte van 100 mm. De machine heeft een 8-voudige en automatische pons/matrijs wisselaar en een 8-voudige gereedschapwisselaar voor onder meer boren, frezen en tappen. Nieuw bij dit type machine zijn de zijdelings geplaatste grijpers om het materiaal door de machine te voeren. Dat verhoogt de nauwkeurigheid en snelheid en komt het benodigde vloeroppervlakte ten goede.

 

Lasermeten op boormachine

De FICEP ORIENT 6- 601 DD Laser is een boormachine voor balken tot een breedte van 600 mm. Deze machine is uitgerust met een lasermeet- en controlesysteem dat in combinatie met de aangedreven rollen zorgt voor de juiste positie van de balken. Dit heeft als voordeel dat de machine compacter is dan een installatie die is uitgevoerd met en grijper en meetwagen. De 180 ̊ zwenkbare boorkop heeft een ingebouwde as met een verplaatsing van 200 mm, zodat bij kleine verplaatsingen niet de gehele balk hoeft te bewegen. Dat zorgt voor een hogere nauwkeurigheid en kortere bewerkingstijden.

 

Meer informatie:
Arendsen Staalbouw
Oude Reimer

 

Pin It on Pinterest