Made-in-Europe.nu
Danobat BGM

Danobat integreert slijptechnologie in Danobat BGM bewerkingscentrum

Danobat brengt een nieuw type machine op de markt, speciaal ontwikkeld voor de olie- en gasindustrie. De Danobat BGM machine is gebouwd voor het bewerken van complexe kogelvormige afsluiters. Bijzonder is dat het bewerkingscentrum is uitgerust met een slijpschijf voor het bewerken van de vrijgevormde oppervlakken.

 

De BGM machine bewerkt kogelvormige oppervlakken tot een maximale diameter van 2100 mm, gemaakt van materialen zoals roestvrij staal, duplex en superduplex. De Spaanse machinebouwer plaatst in deze nieuwe machine zowel een klassieke spindel voor de freesbewerkingen (met vermogens van 25 tot 85 kW) als ook een speciale slijpunit.

 

Danobat BGM
De Danobat BGM heeft een geintegreerde slijpunit voor de complexe producten die op deze machine worden bewerkt.

 

Continu oppervlak meten tijdens het slijpen

Tijdens het bewerken wordt de kracht op het oppervlak continu gemeten. Dat is volgens Danobat de garantie voor een hoge nauwkeurigheid op alle punten van het oppervlak. Voor- en na de slijpbewerking kan er in de machine gemeten worden om in één opspanning tot een compleet afgewerkt eindproduct te komen. De operator kan het volledige proces volgen via de besturing en ook op elk punt ingrijpen door het programma te wijzigen. Naast de gewone CNC-besturingssoftware levert Danobat bij de BGM-machine speciale software voor de slijpbewerking. Om de machine zelf te beschermen tegen het slijpsel, zijn zowel het bed, de lineaire as als de spindel extra beschermd.

Danobat heeft deze machine ontwikkeld samen met een groot aantal spelers uit de olie- en gasindustrie. De jarenlange slijpervaring die binnen de groep aanwezig is, heeft men in deze BGM machine verwerkt. Er zijn voor deze machine meerdere automatiseringsoplossingen beschikbaar. De machine wordt in Duitsland gebouwd.

 

In Nederland vertegenwoordigt Laagland Danobat

Pin It on Pinterest