Made-in-Europe.nu
osg

OSG tap: ook afwijkende schroefdraadmaten met één type A-tap

Gereedschapfabrikant OSG breidt het programma tappen uit met een óne type for all’ gereedschap. Voor het maken van een standaard M6, een overmaatse draad M6 7G of een linkse schroefdraad M6 kan voortaan altijd dezelfde kwaliteit OSG tap gebruikt worden.

 

Eén type tap: minder kans op fouten

Normaal gesproken werkt men met één type tap. Frezers weten wat daarmee gedaan kan worden, hoe snijsnelheden en standtijden zijn. Als er een afwijkende maat schroefdraad gemaakt moet worden, bijvoorbeeld overmaat M6 7G, moet men dan een ander type gebruiken omdat de doorgaans gebruikte kwaliteit in die maat niet voorhanden is. OSG lost dat probleem op met de uitbreiding van de A-tappen. Er kunnen voortaan bij afwijkende maten dezelfde snijgegevens gebruikt worden. De tap wordt altijd van hetzelfde basismateriaal gemaakt en van dezelfde coating voorzien. De kwaliteit van de A-tap blijft hetzelfde, hierdoor is de kans op fouten en afkeur verleden tijd.

 

Tot en met M56, 6GX en meer

De A-tap heeft een breed inzetgebied, zodat bijna alle materialen met één en hetzelfde gereedschap bewerkt kunnen worden. Door de gepatenteerde geometrie van de A-tap blijven er geen spanen om de tap zitten. De A-tap kan hierdoor probleemloos een grote hoeveelheid gaten achter elkaar bewerken zonder het risico op spanen om de tap of gereedschapsbreuk. De gereedschappen zijn geschikt voor het tappen met een snijsnelheid van 5 m/min in RVS (Duplex) tot 50–70 m/min in gereedschapstaal, St37 en aluminium. De A-tap is leverbaar in metrische draad t/m M56, overmaat 6GX, 7GX en +0.1, Metrisch Links en met een korte aansnijding Form E. Verder bevat het programma van OSG tappen voor MF, UNC/UNJC, UNF/UNJF en Gas draad. Alle afmetingen zijn beschikbaar voor blinde en doorlopende gaten.

 

Pin It on Pinterest