Made-in-Europe.nu
SharpCAM

SharpCAD met SharpCAM: van concept tot en met CNC-verspanen en 3D printen

CNC Instructie Buro brengt sinds kort het complete pakket SharkCAD software voor 3D designwerk in Nederland op de markt. Eerder al deed men dat met SharpCAM. Door beide pakketten te vertegenwoordigen, reikt CNC Instructie Buro de tools aan om mechanische onderdelen vanaf het idee tot en met het eindproduct te realiseren, inclusief 3D printen.

 

CNC Constructie Buro brengt compleet pakket ontwerp- en programmeersoftware

Met SharkCAD zijn vooraf de maakbaarheid parameters van 3D ontwerpen zelf aan te passen en of te wijzigen. De software beschikt hiervoor over de benodigde in- en export filters, zodat toeleveranciers de digitale productdata van klanten hiervoor kunnen overnemen (o.a. DXF/DWG, IGES, STEP, SAT, STL en 3DS). SharkCAD levert ook de tools waarmee een interessant traject naar 3D modelleren en printen kan worden ingeslagen. Het vooraf visualiseren van het eindproduct door middel van renderingtechniek is hiervoor een belangrijke toevoeging. De software kent een geïntegreerde verzameling 2D, 3D, Mesh en Surface Constructie methodes, Blending, Chamfering, Shelling, Stretching, Twisting, Bending en meer.

 

Praktijkgerichte instructie in gereedschapmakerij

Om het gehele traject van de maakbaarheid van mechanische producten door CNC verspaning en nu ook 3D printen te dekken, werd speciaal het CNC Design project gestart. Hierbij wordt samengewerkt met gereedschapsmakerij Vimech, dat over een eigen CNC praktijklocatie in Apeldoorn beschikt. Hier vinden workshop- en trainingsdagen plaatst. De trainingen bestaan uit praktijkinstructies in specifiek het programmeren en bedienen van een Heidenhain of Fanuc besturing of specifiek het werken met bijvoorbeeld de SharpCAM software. Daarbij wordt samengewerkt met Martijn van Zoest, die op de zelfde locatie in zijn bedrijf Vimech over twee CNC-machines beschikt.

 

SharkCAD is een Engelstalig pakket van Encore Software Inc. Als officiële distributeur verzorgt het CNC Instructie Buro het advies, verkoop en support in de eigen branche van deze producten.

 

Pin It on Pinterest