Made-in-Europe.nu
WXT diepgatboren

WNT vergroot WTX diepgatboren tot 50xD

WNT breidt het assortiment diepgatboren uit met een variant die tot 50xD gaat in zowel staal als gietijzer. In aluminium komt men met de nieuwe boor tot 30xD met de nieuwe WTX diepgatboren.

 

Gereedschapfabrikant WNT zegt dat de nieuwe WTX-serie een alternatief is voor de klassieke eensnijderboren. Een van de klanten van WNT gebruikte voor het boren in 42MrMoS4 met een diameter van 5,15 mm tot nog toe een klassieke diepgatboor (Vc 78 m/min en Vf 144 mm/min). Door over te stappen op de nieuwe WTX Uni reeks (voor staal en gietijzer) kon de snijsnelheid verhoogd worden naar 81 m/min en de voeding naar 500 mm/min. Per gat levert dit een tijdbesparing op van 26 seconden, op het boren van alle 12 gaten in een nokkenas ruim 5 minuten. Daarnaast verdubbelt de standtijd bijna: van 50 nokkenassen voorheen naar nu 97.

 

Spiraalvormige groef
Een van de bijzonderheden van deze nieuwe diepgatboor is de spiraalgroef met 4 (Uni) respectievelijk 6 (Alu-variant) geleiders, die een H7 passing mogelijk maken. Het nieuwe type WXT diepgatboor heeft verder een speciale geometrie die ervoor zorgt dat de snijkracht relatief gering is. De twee varianten (Uni en Alu) hebben elk een eigen coating. De boor voor staal en gietijzer is voorzien van een TiAIN coating, terwijl de aluminiumvariant gecoat is met een DLC-laag. De gereedschappen zijn leverbaar met diameters van 2 tot 12 mm en lengten van 16xD, 20xD, 25xD en 30xD. In de varianten van 3 tot 9 mm zijn ook lengten tot 40xD en bij 3 tot 6,8 mm zelfs 50xD beschikbaar.

Meer informatie: WNT

 

 

Pin It on Pinterest