Made-in-Europe.nu

Okuma OSP besturing: verdere IT-integratie

Een van de highlights van Okuma op de komende EMO wordt de presentatie van de nieuwe versie van de OSP-besturing. De integratie van IT-oplossingen voor het verspanend proces gaat hierin opnieuw een stap verder.

 

Okuma toont nieuwe besturing op EMO Milaan

Okuma kent al enkele jaren technologische oplossingen, onder de noemer intelligente technologie, om bijvoorbeeld thermische fouten te voorkomen (Thermo-Friendly concept), een Collission Avoidance System et cetera. Deze slimme technologie, inclusief Machining Navi en 5-assig Auto Tuning, worden gecombineerd in één pakket, OSP Suite. Binnen de besturing koppelt Okuma deze systemen aan software van (gereedschap-)meetsystemen van andere fabrikanten, zodat de gebruiker in één digitale overzicht alle belangrijke zaken bij de hand heeft en kan aansturen.

Okuma
De nieuwe versie van Okuma OSP gaat weer een stap verder met de integratie van eigen en andere IT-oplossingen.

 

OSP Plaza

Digital Manufacturing Suite voegt nog enkele extra zaken hier aan toe. Dat zijn bepaalde applicaties voor het visualiseren en digitaliseren van het verspanend proces. Ook komt er een ECO-suite, die gericht is op het terugdringen van het energieverbruik. Okuma heeft op de stand in Milaan een speciaal OSP Plaza ingericht, waar bezoekers de nieuwe besturing kunnen testen.

 

Nieuwe 5-assers

Op machinegebied presenteert de fabrikant onder andere twee nieuwe 5-assige machines. De nieuwe MU-8000V biedt een groot werkbereik gecombineerd met hoge ijlgangen en snijsnelheden. Deze machine is bedoeld voor de stempel- en matrijzenwereld, medische industrie en de productie van complexe vliegtuigcomponenten. De MU-400V 5-asser is een maatje kleiner. Op deze machine gaat Okuma onder meer 5-assig Auto Tuning demonstreren en het ECO-pakket.

Okuma wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Gelderblom 

FOTO: De nieuwe grote 5-asser van Okuma, de MU 8000 V.

 

Pin It on Pinterest