Made-in-Europe.nu

Wilting AS9100 gecertificeerd

Wilting heeft het AS9100-certificaat behaald. Dat certificaat is van belang in de luchtvaartindustrie. Hiermee geeft Loyds de Nederlandse toeleverancier officieel vrij voor het leveren van mechanische onderdelen en (elektro)mechanische samenstellingen voor de luchtvaartindustrie. Wilting is inmiddels ingeschreven in de Oasis-databank, waarin alle bedrijven met een AS9100 certificaat zijn geregistreerd.

 

Nederlandse toeleveranciers zet stap vooruit in luchtvaartindustrie

Eugenie Pollaert, intern projectleider voor het certificeringsproces: “Hoewel Wilting de processen al zeer goed op orde had, hebben we de maanden voor de audit hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Tijdens een geslaagde 6-daagse audit door Lloyds is de traceerbaarheid en constantheid van de productieprocessen binnen Wilting aantoonbaar gebleken.”

 

Verder groeien in aerospace

Wilting bedient al enkele klanten in de lucht- en ruimtevaart, maar het behaalde certificaat is voor veel bedrijven in de aerospace industrie een voorwaarde om een nieuwe toeleverancier te overwegen. Het biedt dan ook nieuwe kansen om verder te groeien in de luchtvaartindustrie, die alom als een van de groeimarkten voor de maakindustrie wordt gezien. De eerste contacten in binnen- en buitenland zijn dan inmiddels ook gelegd. Het behalen van dit certificaat heeft volgens Erik Valkhof, Teamleider Quality Engineering & Assurance, ook positieve gevolgen voor klanten uit andere sectoren dan de luchtvaartindustrie, zoals hightech en automotive. “Kwaliteit is niet iets wat je aan of uit kan schakelen. Het is ingebed in de werkwijze van een bedrijf. Door de AS9100-certificering heeft Wilting weer een stapje omhoog gezet. Niet alleen Wilting’s aerospace klanten maar ook klanten uit bijvoorbeeld de high-tech industrie en automotive zijn hierdoor gegarandeerd van hoogste kwaliteit onderdelen en mechanische assemblages.”

 

Hier klikken

1 comment

Pin It on Pinterest