Made-in-Europe.nu
DMC 80

DMG Mori start Matool.com: online marktplaats voor verspaning

DMG Mori lanceert op de EMO Milaan Matool.com. Dit wordt een wereldwijde online marktplaats voor zowel aanbod van capaciteit in de CNC-verspaning als vraag naar capaciteit. Het initiatief wordt gedeeltelijk exclusief voor klanten die met DMG Mori machines werken. Hiermee denkt de machinebouwer dat klanten de bezettingsgraad van hun machines kunnen optimaliseren.

 

Capaciteit aanbieden, werk binnen halen via online marktplaats

Matool.com wordt officieel gelanceerd op de EMO in Milaan, die op 5 oktober start. Matool.com moet een CNC community worden, zo heeft de Duitse-Japanse machinebouwer in gedachte. Maar dan wel een community van CNC-verspaners met allemaal een voorkeur voor de machines van DMG Mori Seiki, want alleen klanten krijgen toegang. De eerste stap die ze daar zetten is het aanmaken van een bedrijfsprofiel.

 

Capaciteit uitwisselen
Zij kunnen daarna op de website hun overcapaciteit aanbieden om zo werk binnen te halen. Of, als ze machineuren tekort komen, kunnen ze een deel van hun werk uitbesteden aan anderen die ook met DMG Mori machines werken. De machinebouwer denkt dat klanten hiermee kunnen groeien, omdat ze onverwachte productie kunnen uitbesteden naar bedrijven die met soortgelijke machines werken. Datzelfde geldt als ze een keer een opdracht hebben die ze op hun eigen machines nog niet kunnen maken.

 

 

 

Online marktplaats
Communityleden kunnen zich ook presenteren aan derden. Matool.com Market is in feite een online marktplaats voor CNC-delen. Blijft het aanbieden van machinecapaciteit exclusief voorbehouden aan verspaners met DMG Mori machines, zoeken naar toeleveranciers die onderdelen kunnen maken en capaciteit beschikbaar hebben, wordt mogelijk voor iedereen. Deze functionaliteit is overigens nu nog in opbouw, maar op de website wordt gezegd dat de marktplaats binnenkort online gaat. Leden kunnen zelf aangeven of ze werk lokaal of zelfs wereldwijd zoeken.

Op de EMO demonstreert DMG Mori Seiki de nieuwe onlinetool, die overigens niet gratis zal zijn voor de klanten, blijkt uit de FAQ op de website.

Pin It on Pinterest