Made-in-Europe.nu
Siemens industrie 4.0

De werktuigmachine wordt steeds verder geïntegreerd in digitale procesketen

De digitalisering in de verspanende industrie is niet te stoppen. Machinebouwers ontwikkelen virtuele machines voordat ze deze echt gaan bouwen en reduceren daarmee ontwikkeltijden en -kosten. Frezers en draaiers gebruiken de virtuele tweeling van hun machine voor het optimaliseren en efficiënt plannen van hun productie. Wie de echte machine gebruikt voor zijn werkvoorbereiding, verliest geld, zegt men bij Siemens. Vraagt de markt nu naar digitalisering? Of is hier sprake van een technology push?

 

Siemens zet op het vlak van digitalisering in op twee fronten: de machinebouwers en de machinegebruikers. Die eerste groep staat voor de uitdaging sneller met nieuwe machines naar de markt te komen, en klanten meer flexibiliteit en een hogere productiviteit te bieden. De innovaties die hiervoor nodig zijn, zullen meer en meer uit de software komen, verwacht Wolfgang Heuring, sinds kort de baas van de business unit Motion Control van Siemens. Daarnaast gaat de branche innoveren met serviceconcepten. Zowel verticaal als horizontaal zal de werktuigmachine steeds meer geïntegreerd worden in de totale digitale procesketen.

Lees het volledige artikel

 

Pin It on Pinterest