Made-in-Europe.nu
emo milano

EMO Milano 2015 internationaler dan EMO Hannover!?

Haal het Italiaanse woordenboek maar uit de kast. En zet het woordenboek Duits-Nederlands snel terug. Milaan is de place to be voor de EMO. De EMO Milano 2015 heeft 155.362 bezoeken (visits) getrokken van bezoekers (visitors) uit 120 landen. Dat hebben de Italiaanse organisatoren bekend gemaakt. Alles veel beter dan verwacht.

 

Beurs in Milaan trekt volgens organisatoren 60% meer buitenlandse bezoekers

En wie roept dat de EMO Milano geen internationale beurs is: 51% van alle bezoekers kwam van buiten Italië. Dat zou betekenen dat absoluut gezien meer dan de helft méér buitenlandse bezoekers Milaan hebben bezocht dan twee jaar geleden de EMO Hannover bezochten. Als die 155.362 bezoeken bedoeld zijn als bezoekers.

 

Beter dan verwacht

Record breaking cijfers, zo noemt de Italiaanse machinebouworganisatie Ucimu de resultaten van de eerder deze maand gehouden EMO Milano. Niet alleen records voor Milaan. Want hoe ziet het er nu uit? De organisatie meldt 155.362 geregistreerde bezoeken verspreid over de 6 dagen die de beurs duurde. De bezoekers kwamen uit 120 landen. Van alle bezoekers kwam 51% uit het buitenland. Dat bevestigt het internationale karakter van de beurs. “Deze cijfers bevestigen de aantrekkingskracht van Milaan op de wereldwijde maakindustrie”, zegt Pier Luigi Streparava, commissaris generaal voor de EMO Milano. EMO-directeur Alfredo Mariotti: “Toen we ons werk in 2013 begonnen, verwachten we 150.000 bezoeken uit 100 landen te kunnen trekken. 155.362 geregistreerde entrees uit 120 landen is een groot succes op alle fronten.” Van de buitenlandse bezoekers kwam 32% uit Azië en 62% uit Europa. De Amerikanen kwamen niet verder dan een aandeel van 4%, wat overigens meer is dan in 2009.

 

Fokker Landing Gear
Nederlands tintje op de EMO: een landingsgestel van Fokker Landing Gear bewerkt op een Heller machine.

 

Hoe was de EMO in 2013 ook alweer?

We moeten het geloven. Maar wat betekent de woordspeling met visits, entries en visitors? Even de herinnering van twee jaar geleden ophalen, van de EMO 2013 in Hannover waar iedereen (vooral de Nederlanders) zo enthousiast van terugkwam. Meer bezoekers, meer business, meer internationale trekkracht, kopte de organisatoren destijds boven het afsluitend persbericht. De piketpaaltjes waren in alle richtingen verplaatst. Net geen 145.000 bezoekers (visitors) gingen toen naar Hannover. Maar wat vooral opvalt, is dat toen net iets meer dan 50.000 bezoekers afkomstig waren van een van de 100 landen buiten Duitsland. EMO Hannover 34% buitenlandse bezoekers, EMO Milano 51%. Milaan trekt dus ruim 60% meer buitenlandse bezoekers dan dezelfde beurs in Hannover. Uit ook nog eens 20% meer landen want ze kwamen dit keer uit meer dan 120 landen. Toen waren top buitenlanden Italië, Zwitserland, Zweden, Nederland en Rusland. Nu is het lijstje zo: Duitsland (12%), Zwitserland, Japan, Frankrijk, Turkije, China, Rusland (ondanks de EU boycot), Zweden, Oostenrijk, Korea, Israël en Polen.

 

En in 2011?

En nog dieper in het verleden graven: de 2011 editie van de EMO (in Hannover) trok net geen 140.000 bezoekers (2007: 165.000). In 2011 kwam 40% van de bezoekers in Hannover van buiten Duitsland. Toch maar Italiaans gaan leren? Je hebt nog bijna 6 jaar, want van 18 – 23 september 2017 gaat de eerstvolgende EMO Hannover door. En in 2021 is Milaan weer aan de beurt.

 

 

1 comment

Pin It on Pinterest