Made-in-Europe.nu
Fanuc

Fanuc Demodagen: efficiënte metaalbewerking dankzij slimme aanpak

Fanuc heeft het verleden jaar al aangekondigd de metaal verwerkende industrie directer te gaan bewerken. Volgende maand vinden in Mechelen de Fanuc Demodagen voor de metaalbewerking plaats met onder andere Robodrill bewerkingscentra en draadvonkmachines van de Japanse fabrikant.

 

Fanuc toont met partners oplossingen voor hoger productiviteit

 

Fanuc Robotics Benelux levert sinds anderhalf jaar de ondersteuning voor de CNC-besturingen in de Benelux vanuit Mechelen (B). Daarvoor gebeurde dat vanuit de vestigingen in Frankrijk en Duitsland. Door deze verandering heeft het bedrijf meer direct contact met de metaalbedrijven. Op de Demodagen op 18 en 19 november wil Fanuc vooral laten zien dat je met een slimme aanpak met de juiste machines, optimale verspaningscycli en flexibele automatisering kosten kunt terugdringen en de productiviteit kunt verhogen. Dat Fanuc méér wil in de verspaning werd op de EMO in Milaan wel duidelijk. Hier toonde Fanuc het productiemodel van de Robonano a-N1A, een zeer nauwkeurige freesmachine met direct aangedreven motoren en lineaire assen met een resolutie van 1 Nm.

 

Robodrill en bin picking

In het democentrum in Mechelen wordt de ‘klassieke’lijn getoond, zoals vijf bewerkingscentra, de compacte Robodrill. Deze kunnen gemakkelijk uitgerust worden met een Fanuc robot voor het automatisch beladen en ontladen van werkstukken of gereedschappen. In een dergelijk opstelling kan een robot ook meerdere machines bedienen. Een van de automatiseringsopties die getoond worden is een robot in combinatie met een 3D Area Sensor. Dit geïntegreerd systeem is in staat tot toepassingen als random bin picking wat extra mogelijkheden biedt voor het automatisch beladen en ontladen van werktuigmachines.

 

Toenemende vraag naar draadvonken

Op de Robocut machines wordt het draadvonken getoond, een gekende techniek die bij het snijden van diverse metalen een zeer hoge precisie en afwerkingsgraad oplevert. Behalve voor de specifieke draadvonktoepassingen ziet Fanuc de machine in toenemende mate ook ingezet worden als alternatief voor bepaalde freesbewerkingen. Tijdens de Demodagen worden twee Robocut machines gedemonstreerd. Naast deze demonstraties zijn er workshops door partners zoals Renishaw, Schunk, Seco Tools en Moor Filtertechniek, die allen een bijdrage leveren tot een maximale productiviteit.

Praktische info en inschrijven kan via de website

FOTO: op de EMO toonde Fanuc de nieuwe ‘groene’ robot, die ontwikkeld is om met de mens samen te werken, aan een Robodrill verticale machine. 

 

Pin It on Pinterest