Made-in-Europe.nu
Witzig & Frank

FFG: Europese premières Hüller Hille op EMO

Twee jaar geleden verraste de Taiwanese Fair Friend Group bezoekers van de EMO door enkele dagen voor de beurs een aantal Europese machinebouwers over te nemen. Dit jaar toont de machinebouwgroep een aantal nieuwe machines die de afgelopen twee jaar in Europa zijn ontwikkeld. Daaronder een heel compact 5-assig bewerkingscentrum van Hüller Hille én de eerste machine die gezamenlijk in de groep werd ontwikkeld.

 

Hüller Hille toont compacte dynamische 5-asser

De Taiwanese machinebouwgroep FFG heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat men wil uitgroeien tot een wereldspeler. Dat wil men op de EMO in Milaan onderstrepen met onder andere nieuwe machines van Hüller Hille en zowel Pfiffner (dit jaar overgenomen) als Witzig & Frank. Bij deze laatste twee machinebouwers gaat het om machines voor grote series. Pfiffner toont de hydraulisch aangestuurde HW 25/12 met 12 horizontale en 6 verticale bewerkingsunits, die elk op zich weer maximaal 4 CNC-assen tellen. In totaliteit dus 72 aangestuurde assen. Witzig & Frank toont de integratie van bewerkingen in de rondtaktmachines Turmat en LSA, waarvan twee nieuwe modellen worden getoond.

Hille Hüller
De nieuwe 5-assige machine van Hüller Hille die op de EMO in Milaan in première gaat.

Hüller Hille 5-asser

Interessanter voor de Nederlandse markt is ongetwijfeld het hoge snelheid bewerkingscentrum van Hüller Hille, de NBH 5. Het gaat hier om een 5-assige machine die slechts 2400 mm breed is, 1300 mm smaller dan de voorganger. Dit is mogelijk door de ontwikkeling van een heel compact gereedschapmagazijn dat desondanks plaats biedt aan 32 gereedschappen én door de spanenafvoer naar de achterzijde van de machine te verplaatsen. De standaardversie heeft een ijlgang van 65 m/min en een versnelling van 8 m/sec2 en een gereedschapwisseltijd van 3,2 seconden (spaan tot spaan). Als optie is een snellere uitvoering leverbaar met een ijlgang tot 90 m/min en 10 m/sec2 versnelling en een gereedschapwissel in 2,5 seconden. In eerste instantie wordt de machine geleverd met Siemens Siinumerik 840D sl Operate besturing; in een later stadium komt ook een Fanuc besturing beschikbaar.

 

NBH P 80 nieuwe modelreeks

De tweede primeur van Hüller Hille is een machine die gezamenlijk met de andere partners binnen de FFG Group werd ontwikkeld, de NBH P 80. Dit is het eerste model uit een serie machines die de groep komende jaren op de markt zal brengen. De NBH P 80 illustreert de synergievoordelen die de groep zoekt tussen de verschillende machinebouwers binnen FFG. Het gaat hier om een bewerkingscentrum voor producten tot 800 bij 800 bij 900 mm met een verlengde Y-as die het gebruik van lange gereedschappen toelaat. De machine is leverbaar met een palletwisselaar, een magazijn voor 60 gereedschappen en met meerdere spindeltypen.

 

Thuiswedstrijd Italiaanse merken

Voor de merken Jobs, Rambaudi, Sachman en Sigma, allen operationeel binnen FFG, is de EMO Milano uiteraard een thuiswedstrijd. Een van de noviteiten van deze machinebouwers is de LinX, een freescentrum met lineaire aandrijvingen. Hierop wordt het bewerken van composiet onderdelen voor de luchtvaartindustrie gedemonstreerd.

Meer informatie FFG op EMO Milano

 

Pin It on Pinterest