Made-in-Europe.nu
Style SB

Style introduceert Fanuc en Fagorbesturing op machines

Style Machines heeft samen met 15 partners een wake up call gegeven voor de Technishow 2016. Op het Techni-pre-show event in Bunschoten presenteerde de machinebouwer een complete lijn frees- en draaimachines, waaronder de nieuwe SB schuinbedlijn met Fanucbesturing.

 

Geslaagd Techni-pre-show event knipoog naar komende editie van Technishow

Het duurt nog een half jaartje, maar de Technishow komt eraan. Dat gegeven heeft Style samen met 15 partners aangegrepen om klanten alvast een aperitief te presenteren. De term Techni-pre-show moet als een knipoog naar de grote show volgend jaar maart worden gezien. Maar ook als een wake up call voor verspanend Nederland dat al veel technologie beschikbaar is waarin wellicht nog dit jaar geïnvesteerd kan worden. Want de investeringen trekken duidelijk aan, merkt Bastiaan Clement, algemeen directeur. Met 300 bezoekers op een dag is hij meer dan tevreden over deze eerste editie van het event. “We denken dat we dit vaker gaan doen. Misschien moeten we dit wel landelijk gaan organiseren”, oppert hij. Alle Technishow-deelnemers die in dezelfde week de deuren van hun bedrijf openzetten om metaalverwerkend Nederland een preview van de Technishow te bieden.

 

Style MC
Naast de SB draaimachines zijn ook de MC bewerkingscentra nieuw bij Style

 

Nieuwe SB- en MC-lijn

De Nederlandse fabrikant van CNC-draai- en freesmachines had daadwerkelijk nieuws te melden. Sinds kort is de lijn machines uitgebreid met een nieuwe serie draai- en freesmachines. De SB- en MC-lijn. De schuinbeddraaibanken zijn er gekomen om in te spelen op vraag uit de markt. Style is bekend om zijn machines voor enkelstuks productie. “Maar klanten maken ook series en dan is een schuinbed machine aantrekkelijker, onder andere vanwege de betere spanenafvoer”, aldus Bastiaan Clement. De SB-lijn schuinbed draaimachines wordt in 3 verschillende groottes geleverd, met 420, 505 en 612 mm maximale draaidiameter. Omdat de basis van de machine wordt ingekocht, wijkt het design nog enigszins af van het bekende ronde design dat typerend is voor de machines uit Bunschoten. Afhankelijk van de verkoopaantallen wordt de SB-lijn in de toekomst wellicht hierop aangepast. De bewerkingscentrum MC-serie is een lijn gesloten, compacte freesmachines met een X-slag van 750 respectievelijk 1000 mm.

 

 

(klik rechts op de foto om door het album te bladeren)

Robot en Fanucbesturing

Het feit dat de klanten ook kleine series produceren, was tijdens de preview Technisch aanleiding voor Cellro om de Xcelerate te koppelen aan de Style SB-draaimachine. In dit geval ging het om een machine met een Fanuc-besturing, een andere noviteit bij de Nederlandse machinebouwer. Bastiaan Clement zegt dat Style primair de eigen besturing blijft aanbieden. Juist voor het programmeren van enkelstuks is deze aantrekkelijk. “Maar omdat de markt vraagt naar andere besturingen, leveren we deze sinds kort ook.” De eerste machines zijn al voorzien van een Fanuc-besturing terwijl op de show ook een draaibank met Fagorbesturing werd getoond. Clement sluit Siemens Sinumerik en Heidenhain niet uit als daar vraag naar is, maar tot nog toe zijn met deze leveranciers geen contacten gelegd. De andere besturingen zijn zowel leverbaar op de SB- als MC-machines. “De focus blijft evenwel liggen op de eigen besturing.”

 

15 partners

Aan het Techni-pre-show evenement namen in tot 15 bedrijven deel. Naast de demo’s waren er meerdere kennissessies. Arno van Wijnen van Hamel ging bijvoorbeeld in op het verspanen van titanium, Taco Willemsen van CAD2M presenteerde de voordelen en de mogelijkheden van de integreratie van CADCAM software in de strategie van een verpanend bedrijf. Kevin Hanson van Seco liet zien hoe je door te spelen met verspaningsparameters op machines met weinig vermogen veel volume kunt verspanen. En Ridder Data Systems ging in op het ERP-systeem voor de metaalindustrie.

 

Pin It on Pinterest