Made-in-Europe.nu

DMG Mori biedt Esprit aan bij machine

DP Technology, het moederbedrijf van Esprit, gaat samenwerken met DMG Mori. Het CAM-pakket komt onder andere in de Benelux beschikbaar voor kopers van een machine van DMG Mori. De postprocessor zit dan in de bundel.

 

De samenwerking tussen de Amerikaanse CAM-ontwikkelaar en de machinebouwer is formeel getekend door DMG Electronics, de softwaregroep binnen het machinebouw concern. De samenwerking heeft in eerste instantie betrekking op de markten in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Kopers van DMG Mori Seiki machines kunnen als package deal Esprit krijgen met alle functionaliteiten die nodig zijn voor het programmeren van de machine, een virtueel model van de machine voor het simuleren van bewerkingen en de noodzakelijke postprocessor.

 

Uitbreidingen in release 2015

Vorige maand heeft Esprit op de EMO in Milaan nog de nieuwste release getoond. Hierin zit onder andere een nieuwe freesstrategie die het Profit voorfrezen combineert met de ProfitMilling strategie uit eerdere versies. Deze strategie is speciaal ontwikkeld voor het 5-assig frezen en leidt, aldus de CAM-ontwikkelaar, tot kortere cyclustijden in combinatie met langere standtijden van de gereedschappen. DP Technology heeft verder nieuwe features aangebracht om nog meer van het programmeerwerk geautomatiseerd te laten verlopen. Ook is er een koppeling naar MachiningCloud, het cloudplatform waaraan steeds meer gereedschapfabrikanten meedoen.

 

Pin It on Pinterest