Made-in-Europe.nu
Doosan FM 200 5AX linear

Doosan stapt met lineair 5 assig bewerkingscentrum in nieuwe markt

Doosan pakte vorige maand flink uit op de EMO. Dormac CNC Solutions haalt enkele van deze innovaties naar de huisshow eind van de week. Een van de nieuwe machines die hier getoond worden, is het dynamisch 5 assig bewerkingscentrum FM 200 5AX linear. Hiermee betreedt Doosan een nieuw marktsegment voor de Koreaanse machinebouwer.

 

Dormac toont op huisshow FM 200 5AX linear

Doosan begeeft zich met deze 5-assige machine met lineaire motoren in alle assen in de markt waar stempels, matrijzen en hoog precieze complexe vormen zoals turbowielen worden gefreesd. Een highspeed bewerkingscentrum voor de precisie-industrie.

 

Doosan FM 200
De nieuwe Doosan FM 200 A5AX linear is een machine voor het bewerken van kleine, zeer nauwkeurige componenten.

 

40K spindel, 50 m/min ijlgang

De machine (bereik van 200 bij 340 bij 300 mm) wordt geleverd met een 40K spindel. Het gaat om een heel nieuwe generatie machines van de Koreaanse fabrikant, aldus Joost Verschure van Dormac CNC Solutions. Een machinegeneratie die de ambities van Doosan weerspiegelt. De machine, een trunnion type, kent een portaalbouwwijze voor extra stabiliteit. Bijzonder voor de fabrikant is het toepassen van lineaire aandrijvingen in alle vijf de assen, ook in de draaizwenktafel. Deze zorgen voor een ijlgang van 50 m/min. De Doosan FM 200 5AX heeft een bereik van 200 bij 340 bij 300 mm en een draaizwenktafel met een doorsnede van 200 mm. Het vermogen van de 40.000 toerenspindel bedraagt 12,6 kW en standaard zijn er in het magazijn 24 gereedschapsposities.

 

Doosan Lynx 220LSY
Een van de producten die Doosan onlangs toonde, een wielnaaf, bewerkt op een Lynx 220LSY in een cyclustijd van 25 minuten en 10 seconden.

 

Nieuwe Puma GT3100M

Dormac toont tijdens de huisshow in De Goorn meerdere Puma draaimachines. Naast de 5100 LYB, de machine die op de EMO stond en verkocht is aan een Nederlandse klant, zijn dat ook de 2100 SY en 400 LMB, beide voorzien van hogedruk en koelwaterkoeling van Dormac-zusterbedrijf Dormatec. Een hele nieuwe machine uit de Pumareeks, die eveneens op de EMO is gelanceerd, is de GT3100M. Dit draaicenter is de opvolger van de Puma 300 en is onder andere voorzien van een nieuwe besturing, Fanuc i-series. Door een aantal maatregelen heeft Doosan het energieverbruik van deze machine met 19% weten te reduceren en de stijfheid van het bed met 41 procent vergroot. De maximale afmetingen tussen de centers bedraagt 725 mm. Ook de Lynx 220LSYC staat opgesteld.

 

Kiheung bedfreesmachine

Verder laat Dormac op de huisshow de RAM type bedfreesmachine Kiheung KNC-U1200N zien. Deze machine heeft een slag van 1250 mm in de Y-as. Deze groot formaat bedfreesmachine (3100 x 1050 mm tafel), met een hoog verspanend vermogen en hoge machinestabiliteit, is uitgevoerd met een Huron-type freeskop. Daarmee kan de bedfreesmachine zowel horizontaal als verticaal bewerken. Hier kun je meer lezen over de nieuwe machines van Kiheung die onlangs werden gepresenteerd.

Dormac CNC Solutions toont in totaal 13 draai- en freesmachines. Het open huis vindt plaats op 20 en 21 november. Vrijdag van 10-22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Pin It on Pinterest