Made-in-Europe.nu
Jelle De Roovere

Duitse Mazak-dealers kiezen RoboJob als preferred supplier

RoboJob slaat internationaal een flinke slag. De Vlaamse automatiseerder voor de verspanende industrie is door alle Duitse Mazak-dealers verkozen tot preferred supplier. Dat heeft RoboJob tijdens de Private Show van Mazak Benelux in Haasrode bekend gemaakt.

Groei van robotintegrator krijgt extra impuls vanuit Europa’s grootste verspaningsmarkt

“Duitsland is nu al onze grootste afzetmarkt met bijna de helft van onze systemen. Duitsland is voor RoboJob de markt met het grootste potentieel in heel Europa. We verwachten er echt veel van”, zegt Jelle de Roovere, business development manager bij RoboJob. Hij is intensief betrokken geweest bij het opbouwen van de hechte relatie met alle Mazak-dealers in Duitsland. Dat leidt nu tot de keuze voor RoboJob als preferred supplier, wat de robotintegrator een stevige duw in de rug geeft. En dat aan het eind van een jaar waarin RoboJob opnieuw op record verkoopcijfers afstevent. In 2016 viert het bedrijf het 10-jarig bestaan.

 

Duits mkb start met automatisering

Mazak werkt in de belangrijke verspaningsmarkt Duitsland met vijf onafhankelijke dealers, die alle vijf de systemen van de Vlaamse robotintegrator in hun programma hebben opgenomen. Jelle de Roovere: “We zijn met Mazak gaan samenwerken omdat klanten hierom vroegen. We zien namelijk dat in Duitsland doordat het draagvlak voor Industrie 4.0 groter wordt, bedrijven eenvoudige automatiseringsoplossingen zoeken. Daarmee willen ze hun loonkosten verder verminderen.” Hij verwacht dat de Duitse markt qua automatisch beladen van CNC-machines komende jaren gaat versnellen. In het MKB is de automatiseringsgraad nu namelijk nog laag. De doorslag bij de Mazak dealers om voor het RoboJob systeem te kiezen, moet gezocht worden in zowel het snel kunnen omstellen naar een ander product samen met de compacte afmetingen. Helmut de Roovere, mede-oprichter en zaakvoerder, voegt daar nog aan toe de lange termijn relatie die RoboJob nastreeft in samenwerking met zowel dealers als klanten. “We streven naar een lange termijn relatie, waarbij we duidelijke afspraken maken die we nakomen. We leggen de lat hoog. Dat wordt duidelijk geapprecieerd.”

 

Dichtbij de klant staan

Juist vanwege de visie om lange termijn relaties na te streven, wil RoboJob de groei in de hand houden. Volgend jaar wordt men ook op de Franse markt actief; in Oostenrijk lopen de eerste aanvragen. Zwitserland loopt al goed, net als Engeland, Scandinavië en uiteraard de thuismarkt Benelux. Aan de stap naar de VS en Canada denkt men voorlopig nog niet. “We willen dichtbij de klant staan, daarom starten we nog niet in die markten”, aldus Jelle. Hij benadrukt overigens dat ook de samenwerking met machinebouwers als Doosan en Okuma in de Duitse markt intensief is.

Deze week neemt RoboJob voor de 5e keer deel aan de Private Show bij Mazak in Haasrode, waar de machinebouwer zo’n 450 bezoekers verwacht voor de demo’s met zowel verspanende als lasersnijmachines.

FOTO: Jelle de Roovere bij een Mazak draaimachine met een beladingscel van RoboJob, zoials die getoond wordt op de huisshow van Mazak Benelux.

 

Pin It on Pinterest