Made-in-Europe.nu
henny spaan

Henny Spaan (IBS Precision Engineering) wint Kees Kooij award

Henny Spaan van IBS Precision Engineering heeft de Kees Kooij award ontvangen. Het Mikrocentrum reikt deze award jaarlijks uit aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het Mikrocentrum. Henny Spaan is een van de initiatiefnemers geweest van de succesvolle Precisiebeurs.

 

Eén van initiatiefnemers en drijvende krachten achter Precisiebeurs

Henny Spaan heeft in de afgelopen jaren belangrijke bijdragen geleverd aan de opzet van de beurs en in het bijzonder aan het lezingenprogramma. Hij was zelf ook diverse keren present als keynote spreker. Daarnaast heeft hij, mede vanuit zijn presidentschap van de Europese Euspen organisatie, de banden tussen Euspen, Mikrocentrum en de Precisiebeurs verder versterkt. Hij  was in 2013 winnaar van de Rien Koster prijs, een oeuvre prijs voor een precisietechnoloog die tweejaarlijks door de DSPE tijdens de Precisiebeurs wordt uitgereikt.

 

Thermal control consortium

Tijdens de afgelopen editie van de Precisiebeurs, die 6500 bezoekers trok, lanceerde hij het nieuwe Advanced Thermal Control consortium. Dat is een initiatief van 6 bedrijven (ASML, FEI, IBS Precision Engineering, Philips, Segula en VDL) die op basis van open innovatie samenwerken en gezamenlijk, zonder subsidie, fundamenteel onderzoek financieren bij de TUE en TUD. Henny Spaan is ook een van de drijvende krachten achter de inspanningen om vertegenwoordigers van de Europese big science projecten naar de Precisiebeurs te halen. Dit jaar bezochten liefst 22 buitenlandse inkopers en engineers van de 5 big science projecten de beurs in Veldhoven.

Henny Spaan heeft de Kees Kooij award ontvangen tijdens de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst van het Mikrocentrum. Hij is algemeen directeur van IBS Precision Engineering.

 

Pin It on Pinterest