Made-in-Europe.nu

FFG kiest Esprit als CAM-software

De Taiwanese Fair Friend Group heeft onlangs een overeenkomst gesloten met Esprit. De samenwerking gaat verder dan het aanbieden van Esprit als CAM-pakket bij de machines van de Taiwanese groep. De Duitse dochter Hüller Hille heeft de software eveneens gebruikt voor de ontwikkeling van het nieuwe bewerkingscentrum NBH P80.

 

Nieuw bewerkingscentrum Hüller Hille virtueel ontwikkeld met Esprit

Eigenlijk is deze laatste machine de directe aanleiding voor de samenwerking tussen de machinebouwer en DP Technology, het moederbedrijf van Esprit CAM software. FFG heeft namelijk voor de start van de ontwikkeling van het nieuwe bewerkingscentrum van Hüller Hille een pitch gedaan en uiteindelijk Esprit als CAM-pakket geselecteerd. De Duitse reseller Prevoma heeft eerst een virtueel model van de nieuwe machine gebouwd met Esprit. Daarna is een matrijswerkstuk geprogrammeerd voor 3-assig bewerken op de nieuwe machine. De derde stap in de samenwerking was het simuleren van de bewerking op de virtuele NBH P80, inclusief een geoptimaliseerde postprocessor.

 

Het virtuele model waarmee in Esprit de eerste bewerkingen op de machine van Hüller Hille werden geprogrammeerd (afbeeldingen: DP Technology).
Het virtuele model waarmee in Esprit de eerste bewerkingen op de machine van Hüller Hille werden geprogrammeerd (afbeeldingen: DP Technology).

 

Wereldwijd machineconcept

FFG Europe gaat Esprit als CAM-pakket meeleveren met het nieuwe bewerkingscentrum, het eerste dat de groep ontwikkeld heeft als een machineplatform dat wereldwijd verkocht gaat worden. De machinebouwer heeft daar bij de selectie van toeleveranciers rekening mee gehouden. De Hüller Hille machine is een standaard horizontaal bewerkingscentrum, met een bereik van 800 bij 800 bij 900 mm. Vooral de hoogte van de Z-as moet kopers over de streep trekken, onder andere voor het bewerken met lange gereedschappen. FFG heeft het bewerkingscentrum officieel voor het eerst getoond op de EMO in Milaan.

 

Pin It on Pinterest