Made-in-Europe.nu
Inoflex

HWR breidt InoFlex klauwplaat uit met versie met doorlaat

Het Duitse HWR Spanntechnik zal op de komende Metav 2016 voor het eerst een nieuwe variant van de InoFlex klauwplaat tonen. Dat wordt een versie met doorlaat. Hiermee vergroot HWR het aantal toepassingen voor deze zelfcentrerende klauwplaat.

 

Het bijzondere aan de Inoflex zelfcentrerende klauwplaat is dat niet alleen rond materiaal maar ook vierkante of rechthoekige werkstukken precies gespannen worden. Dat gebeurt niet alleen zelfcentrerend, maar de krachten van de tegenoverliggende klauwen worden exact verdeeld zodat een werkstuk niet aan één kant met meer kracht wordt gespannen. Dat is met name een voordeel bij werkstukken die gevoelig zijn voor vervorming. Door de constructie van de zelfcentrerende en kracht-compenserende klauwplaat verbetert de rondheid tot 9 keer. Hierdoor leent het zich zelfs voor het opspannen van gietdelen en dunwandige stukken. Het systeem kan zowel op een (multitasking) draaimachine als een freesmachine worden gebruikt.

 

inoflex
Spantech, de Nederlandse dealer van HWR, demonstreerde de standaardversie van de Inoflex klauwplaats vorig jaar bij Dormac. Nu komt er een versie met doorlaat.

 

Doorlaat tot 630 mm

HWR Spanntechnik zet nu een tweede stap met dit opspangereedschap. De nieuwe variant van InoFlex beschikt over een doorlaat. In eerste instantie komt er alleen een versie die handbediend is, met een doorlaat van 210-630 mm. Ook in de nieuwe versie kunnen zowel ronde als rechthoekige werkstukken opgespannen worden. Volgens de fabrikant combineert men de voordelen van 2, 3 en 4 klauw klauwplaten en machineklemmen zonder de nadelen van een mogelijk ongelijkmatig verdeelde spankracht. Bovendien vergroot het de flexibiliteit doordat je met een klauwplaat een grote variatie aan werkstukken kunt spannen.
De premiere is op de Metav (23 – 27 februari Messe Düsseldorf). HWR wordt in Nederland vertegenwoordigd door Spantech.

 

Pin It on Pinterest