Made-in-Europe.nu
KMWE Pratt & Whitney

KMWE / Dutch Aero: 20 miljoen dollar contract voor levering JSF-componenten

KMWE / Dutch Aero heeft een langlopende order in de wacht gesleept voor de levering van onderdelen voor de vliegtuigmotoren die Pratt & Whitney bouwt voor de F-35 Lightning II, het JSF-toestel. Het gaat om een 10-jarig contract. KMWE / Dutch Aero gaat de schoepenwielen voor de straalmotoren produceren.

 

10-jarig contract met Pratt & Whitney

Pratt & Whitney en KMWE hebben het contract getekend tijdens een officiële bijeenkomst in de fabriek in Eindhoven. Pratt & Whitney levert de motoren voor het nieuwe militaire toestel. KMWE is geselecteerd als de partner die de meeste waarde voor de vliegtuigmotorenbouwer levert als het om de betreffende onderdelen gaat. De order heeft een waarde van in totaal 20 miljoen dollar. Namens Pratt & Whitney ondertekende Cliff Stone, directeur business development en internationale programma’s. Van de kant van KMWE Group tekende Edward Vonken, CEO. Stone benadrukte dat de Nederlandse toeleverancier een belangrijke rol krijgt in de wereldwijde supply chain voor de motorenproductie.

 

Toekomstige werkgelegenheid veilig stellen

Edward Voncken ziet deze mega-order als een kans om de activiteiten van de Eindhovense toeleverancier in de luchtvaartindustrie te versterken en uit te breiden. “Hiermee verzekeren we lokale werkgelegenheid voor de toekomst.” KMWE levert al aan andere fabrikanten van vliegtuigmotoren. De componenten worden verspaand uit zowel titanium alsook Inconel. Het Nederlandse bedrijf telt momenteel 500 medewerkers, verspreid over meerdere locaties. Dutch Aero werd twee jaar geleden overgenomen. De groep beschikt over geavanceerde vergaand geautomatiseerde productiecellen voor het bewerken van complexe high tech componenten, zoals de schoepenwielen voor de straalmotoren. Door de overname van Dutch Aero beschikt de groep eveneens over capaciteiten voor de productie van hoogwaardig plaatwerk en thermisch spuiten. KMWE Group is verder actief in het ontwikkelen van additive manufacturing voor productiedoeleinden.

FOTO: Cliff Stone van Pratt & Whitney (links) en Edward Voncken ondertekenen het contract, waarmee KMWE / Dutch Aero de komende 10 jaar onderdelen gaat leveren voor de motoren van de JSF-toestellen (Foto: Pratt & Whitney)

 

2 comments

Pin It on Pinterest