Made-in-Europe.nu

Verspanersforum breidt trainingen productief verspanen uit naar Noord Holland

Stichting Verspanersforum breidt het aantal trainingslocaties uit. Vanaf februari wordt de training Productief Economisch Verspanen ook in Purmerend aangeboden. In februari gaat het om de training draaien, een maand later om de training productief economisch frezen.

 

Het gaat om een open training, die dus open staat voor alle verspaners. Het vertrekpunt is het werkstukmateriaal. Van hieruit wordt bekeken aan de hand van de werkstoftabellen welke gereedschapgeometrie met welke verspaningsparameters het meest productief kunnen worden ingezet. Hierbij speelt vooral het productief economisch aspect een grote rol. Verder wordt ingegaan op de modernste bewerkingsstrategieën, procesveilig bewerken in combinatie met een optimaal verspanend volume. Verder word de geometrie van de diverse gereedschappen behandeld. In totaal duurt de training 8 uur.

 

Subsidiemogelijkheden

Stichting Verspanersforum ontwikkelt al het trainingsmateriaal zelf om volledig neutraal te kunnen werken, zonder commerciële bijbedoelingen. De kosten bedragen per deelnemer 385 euro, inclusief werkboek en een certificaat van deelname na afloopt. De trainingen zijn officieel erkend door Registerleraar (activiteitnummer Lja6a9qWbJ) wat docenten het recht geeft 8 RU op te mogen voeren. Bedrijven die aangesloten zijn bij het OOM komen in aanmerking voor een opleidingssubsidie. Op beide dagen vindt de training plaats in het Van der Valk Hotel in Purmerend.
Meer informatie vind je op de vernieuwde website van stichting Verspanersforum.

 

Pin It on Pinterest