Made-in-Europe.nu
conformal cooling

3D Systems demonstreert conformal cooling

3D Systems organiseert op de Metav ‘expert walkthroughs’ over conformal cooling, inwendige koelkanalen in bijvoorbeeld spuitgietmatrijzen. Bij het design en de productie van de gereedschappen worden zowel additieve als subtractieve technologieën gebruikt. Daarnaast beleeft de nieuwe 3D metaalprinter ProX DMP 320 zijn Europees debuut op de Metav. Deze metaalprinter is voornamelijk in België en Frankrijk ontwikkeld.

 

Ook in Europa ontwikkelde metaalprinter op 3D Systems stand

Het Amerikaanse 3D print concern 3D Systems laat op Metav 2016 opnieuw zien dat het bedrijf een positie heeft in de totale procesketen, van design tot en met additieve en subtractieve productie. Dat komt wellicht het beste tot uitdrukking bij het thema conformal cooling, een onderwerp waar vooral in de stempel- en matrijzenindustrie vele interesse voor bestaat omdat hiermee cyclustijden kunnen worden gereduceerd. 3D Systems belicht zowel de additieve als subtractieve productiekant hiervan, waarbij onder andere de mogelijkheden van het CADCAM systeem CimatronE voor de gereedschapsindustrie wordt gedemonstreerd. Bezoekers aan de Metav kunnen live zien hoe de conformal cooling methode in Cimatron wordt toegepast. Qua software toont 3D Systems verder GibbsCAM voor 2.5 en 5-assig frezen en de scanoplossingen van Geomagic, eveneens om voor inspectie van werkstukken.

 

Europese printervaring in ProX DMP 320

Een ander highlight op de stand van de Amerikanen is de nieuwe 3D metaalprinter ProX DMP 320. Dit is de nieuwe generatie metaalprinters, ontwikkeld door het 3D Systems team in Leuven in België en de vroegere vestiging van Fenix in Frankrijk. In de ontwikkeling van deze 3D metaalprinter is veel ervaring van 3D Systems Leuven (het vroegere Layerwise) gebruikt. Zo zijn de ervaringen die in Leuven zijn opgedaan met het 3D printen van meer dan een half miljoen werkstukken verwerkt in de presets van de ProX DMP 320, zodat deze sneller inzetbaar is en voorspelbare en herhaalbare kwaliteit aflevert bij het 3D metaalprinten. De printer bevat eveneens een verwisselbare module om het wisselen van printjob of zelfs materiaal te versnellen.

3D Systems staat in hal 15, waar de Additive Manufacturing area op Metav 2016 te vinden is.

 

Pin It on Pinterest