Made-in-Europe.nu
Litz LU800

Dormac dekt met dealerschap Litz Hi-Tech de hele markt 5-assers af

De vraag naar 5-assige bewerkingscentra stijgt. Dormac CNC Solutions speelt hierop in met het nieuwe dealerschap van Litz Hitech. De Taiwanese fabrikant is al langere tijd actief op de Europese en Nederlandse markt.

 

Bedrijfsleider Huib Wennekes van Dormac: “ Litz HiTech heeft ondermeer het 5-assig simultaan bewerkingscentrum LU-800, met een ø 800 mm tafel, in haar programma. Daarmee hebben we een prima antwoord op de vraag uit de markt naar 5-assig simultaan bewerken voor grotere diameters.” Dormac gaat deze 5-asser tonen op de komende Technishow in Utrecht.

 

Litz Hi-Tech
De Lu800 is al een machine met een behoorlijk bereik maar Litz Hi-Tech gaat nog een stap verder.

Groot bereik

Litz HiTech is een typische Taiwanese fabrikant die jarenlang machines heeft gebouwd voor andere fabrikanten. Enkele jaren geleden heeft het concern besloten om met eigen producten naar de markt te komen. Aanvankelijk is dat gedaan met de Lu620, waarvan er meerdere in Nederland staan. Op de EMO 2013 is de grotere Lu 800 gepresenteerd. Dormac CNC Solutions verwacht vooral van deze machine veel vanwege de grotere afmetingen. Het LU-800 5-assige simultane bewerkingscentrum is uitgerust met een 2×32 gereedschap wisselaar en voorzien van een Heidenhain besturing. De machine is uitgerust met een zeer stabiele draai-/zwenktafel (B/C-as of A/C-as) en hoogwaardige freesspil. De hoge machinestijfheid en stabiliteit komt grotendeels uit het zeer zware U-vormige gietijzeren machineframe met bovenliggende geleidingen (De machine weegt 19 ton). Naast de LU-800 bouwt Litz ook het 5-assige simultaan bewekingscentrum LU-1200 welke een tafelafmeting heeft van maar liefst ø 1200 mm. Hiermee dekt Dormac CNC Solutions met haar leveringsprogramma de gehele markt van grote tot kleine 5-assers met zwenktafel.

Het programma van Litz HiTech bestaat verder uit horizontale en verticale bewerkingscentra en boor-/tapcentra.

 

Pin It on Pinterest