Made-in-Europe.nu
Haas F1

Haas F1 debuut in Barcelona en Düsseldorf

De meeste rondjes met de nieuwe formule F1 bolide van Haas zijn op het circuit van Barlona gereden. Maar misschien heeft de tweede wagen op de Haas beursstand op de Metav misschien wel de meeste bezoekers getrokken. Duidelijk is wel dat de VF-16, Haas F1 raceteam, vertrokken is voor de koningsklasse van de racesport.

 

Dit jaar veel activiteiten rond Europese Grand Prixs

De nieuwe F1 renstal van Haas heeft zich deze week gepresenteerd, aan zowel de racewereld als aan de verspanende industrie. De met een Ferrarimotor uitgeruste F1 wagen van Haas is het resultaat van hard werken om in slechts twee jaar het idee voor een F1-team om te zetten in de realiteit.

 

Droomcombinatie

Formule 1 en verspanen, een droomcombinatie vindt marketing manager Bert Maes, die op de Metav in zijn nopjes is met de grijs-rode F1 bolide. Zeker rond de Europese wedstrijden gaat Haas Automation Europe flink uitpakken. Bezoekers aan de Metav maakten deze week al kans op tickets voor de F1 race van Monaco. Bert Maes kondigde alvast aan dat de Grand Prix van België deze zomer een groots evenement gaat worden voor de Amerikaanse machinefabrikant, wiens Europees hoofdkantoor in België gevestigd is. Het belangrijkste doel in dit eerste seizoen is de races uitrijden en proberen punten te scoren. De eerste wedstrijd wordt op 20 maart in Melbourne (Australië) verreden.

 

F1 componenten op Haas machines

Overigens wil Haas laten zien dat de eigen machines voldoende geavanceerd zijn om de high tech onderdelen van de F1 racewagen mee te produceren. Momenteel zijn de wielen al volledig op een eigen machine gefreesd, de komende jaren zullen daar meer en meer onderdelen van de F1 racewagen aan toe worden gevoegd.

 

Haas DM1
Het nieuwe boorfreescentrum van Haas, DM1, beschikt over een sterkerere freesspindel.

 

Nieuw DM1

Op de Metav was het niet alleen de F1 wagen die de aandacht trok. Haas Europe presenteerde er tevens de nieuwe DM1, een freesvariant op het boortapcentrum. De nieuwe machine heeft een krachtige freesfunctie met een 11,2 kW krachtige spindel met maximaal 15.000 toeren / minuut (BT40) en een aan de zijkant geïntegreerde gereedschapwisselaar met 18+1 gereedschapsposities.

 

Haas F1
De officiële persfoto van de VF-16 van Haas. Klik op de foto om op de recente berichten over de sportieve prestaties van Haas in de F1 wereld te lezen.

Pin It on Pinterest