Made-in-Europe.nu
SMS Group

SMS Group investeert 36,5 miljoen in vernieuwing grootverspaning

Machinebouwer SMS Group heeft de voorbije jaren met een investering van 36,5 miljoen euro de volledige afdeling grootverspaning qua technologie én kennisniveau van medewerkers vernieuwd. Er is geïnvesteerd in een 120 meter lang FMS-systeem met 5 machines van Soraluce, in nieuwe draaifreescentra van Weingärtner maar ook in de 110 medewerkers. Reden voor de METAV, die dinsdag start, om bij de machinefabriek in Mönchengladbach de persconferentie voor de vakpers te organiseren.

Duitse machinefabriek toont wat moderne technologie betekent voor concurrentiekracht

Dinsdag start de Metav 2016: Je kunt heel veel over de beurs schrijven. Over de nieuwe technologie die er te zien is, de kennis die in de vele seminars en fora wordt aangeboden. En over de vier nieuwe area’s die een bezoek extra interessant maken. Maar waarom zou je je verdiepen in al die nieuwe maaktechnologie? SMS Group geeft op die vraag een helder antwoord.

 

Compleetbewerken

De Duitse machinebouwer bouwt zeer grote machines en installaties voor smederijen, walserijen, producenten van gas- en olieleidingen, voor metallurgische fabrieken en nog meer industrieën. De kern componenten worden in de eigen fabrieken gemaakt, waarbij Mönchengladbach complexe rotatiesymmetrische componenten produceert, tot 20 meter lengte en 200 ton eigen gewicht. Vorig jaar is een investeringsprogramma van 60 miljoen euro in de vestiging in Mönchengladbach afgerond, waarvan 36,5 miljoen euro in de verspanende afdeling. Daarmee is onder andere de grootverspaning bij de tijd gebracht, door nieuwe machines voor het compleet bewerken.

 

grootverspaning
Een medewerkers bezig met opspannen bij een van de vijf bewerkingscentra aan het 120 meter lange FMS.

 

Kortere doorlooptijd, lagere kosten

Het resultaat: doorlooptijden flink omlaag, productiekosten een kwart lager, veel meer proceszekerheid. In twee woorden samengevat: meer concurrentiekracht. Daarvoor investeer je in nieuwe technologie, om slimmer en dus concurrerender te kunnen werken. En om die nieuwe technologie te ontdekken, bezoek je vakbeurzen.

Lees hier het artikel over hoe SMS Group de volledige verspanende afdeling vernieuwde en qua technologie bij de tijd bracht. Met een fotoreportage over state of the art grootverspanen.

 

coverfebruari

 

Pin It on Pinterest