Made-in-Europe.nu

De Ridder haalt Maple en Microcut freesmachines naar Benelux

De Ridder haalt twee Taiwanese merken freesmachines naar de Benelux. Van Maple gaat men de 3-assige machines leveren; van Microcut twee typen 5-assige machines, die volledig 5-assig simultaan kunnen frezen. De overeenkomst over het dealerschap is vlak voor de TechniShow tot stand gekomen, na een grondige selectie van Taiwanese machinebouwers.

 

Nieuwe 3-asser en 5-asser gaan concurrentie aan met gevestigde orde in druk segment

Omdat De Ridder THO onlangs het dealerschap van Litz kwijt raakte, is de machineleverancier op zoek gegaan naar een vervanger voor de 5-assige machines. Deze vervanging is uiteindelijk gevonden in twee Taiwanese fabrikanten, na een gedegen selectie. “Want we willen niet elke Taiwanese machine naar de Benelux halen”, zegt Dirk Verloop, die mee is geweest om een aantal Taiwanese machinebouwers te bezoeken.

 

Maple: Amerikaans Taiwanese eigenaar

Met de keuze voor Maple en Microcut heeft De Ridder volgens hem een zeer goed alternatief gevonden, dat zelfs nog meer potentieel heeft. Maple is een machinebouwer, opgericht door een Amerikaanse Taiwanees die lange tijd in de VS heeft gewerkt en enkele jaren geleden terug is gegaan naar Taiwan om bewerkingsmachines te bouwen die aan Westerse kwaliteitstandaarden voldoen. Maple gebruikt in de 3-assige machines die men zelf ontwikkelt veel Europese componenten. Qua besturing is de keus tussen Fanuc en Siemens. De gereedschapopname is SK40.

 

Microcut: voet aan de grond in Europa

Microcut is volgens Dirk Verloop, Johan Thange en Terry van Orsouw zelfs een stap hoger. Van deze machinebouwer haalt De Ridder twee 5-ssige bewerkingscentra naar de Benelux, waarvan de grootste een belading aankan van 600 kilo. “En dan kun je nog met hoge voedingen frezen.” Microcut kiest voor het concept waarbij de zwenktafel van Kessler aan beide kanten volledig gelagerd is, om de zware belasting in combinatie met hoge voedingen mogelijk te maken. Deze machines worden geleverd met standaard Heidenhain 530 besturing. Optioneel zijn Siemens en Fanuc leverbaar. Microcut wil meer voet aan de grond krijgen in Europa en heeft sinds vorig jaar een eigen vestiging met magazijn in Zagreb.
Meer over deze nieuwe merken in het komend digimagazine

1 comment

Pin It on Pinterest