Made-in-Europe.nu
parts2clean

Parts2clean breidt programma kennisoverdracht uit

Inspelend op het toenemend belang van de technische reinheid van industriële componenten, breidt parts2clean het kennisaanbod op deze beurs voor industriële reiniging verder uit. Het Fachverband Industrielle Teilenreiniging (FIT) organiseert niet alleen 25 lezingen, maar voor het eerst ook een innovatieforum.

 

Innovationsforum onderdeel van het vakcongres van FIT en Fraunhofer

Het Fachforum dat FIT tijdens parts2clean (31 mei – 2 juni Stuttgart) organiseert, valt uiteen in vijf themablokken. Het eerste themablok, ’s ochtends op de eerste beursdag, is reinigingsprocessen en methoden. In de presentaties over de basisprincipes van nat reinigen, worden de mogelijkheden maar ook de grenzen van deze techniek geschetst, evenals innovaties. Als extra komen in dit blok nieuwe reinigingstechnieken voor de medische industrie aan bod, die met natuurlijke minerale stoffen droog reinigen. Het tweede themablok behandelt de processen voor en direct na de reiniging. Denk aan vacuüm reinigen, tijdelijke corrosiebescherming en biofilmvorming in de reinigingsinstallatie.

 

Innovatieforum op tweede beursdag

De tweede beursdag start met het Innovatieforum Werkstuk reinigen. Hierin presenteren de exposanten op de beurs hun noviteiten in korte pitches. Het accent ligt op innovaties op het gebied van de chemie, processen en installatietechniek. Ook exposanten die nieuws hebben op het vlak van meten en testen presenteren zich in dit blok. Het Fachforum gaat ’s middags weer verder met een sessie over ontbramen en het verwijderen van coatings. Een van de onderwerpen die dan aan bod komen is laserreiniging van gecoate producten. Een andere presentatie gaat over het ultrasoon ontbramen van complexe werkstukken. Ook plasmapolijsten komt in deze sessie aan bod.

 

parts2clean
FIT en Fraunhofer organiseren dagelijks kennissessies op parts2clean.

Automobielindustrie

De derde en laatste beursdag start met een sessie over analyseprocessen en methoden. Denk aan systemen om partikels te detecteren in vloeistoffen om op basis daarvan uitspraken te kunnen doen over de reinheid. Ook kwaliteitscontrole van medische componenten komt in deze sessie aan bod. Het laatste themablok dat FIT presenteert, gaat van start met als motto Technische Reinheid. Gestart wordt met een presentatie van Adhäsa, een industriegroep in Duitsland die zich focust op chemische en filmische verontreinigingen in de automobielindustrie. Verder wordt in dit blok nog een methode gepresenteerd om binnen een seconde de technische reinheid van een oppervlak te meten.

Het Fachforum op parts2clean wordt georganiseerd door FIT en de Fraunhofer Allianz Reinigung. De lezingen vinden gelijktijdig plaats met de beurs parts2clean voor industriële werkstukreiniging, die van 31 mei tot en met 2 juni doorgaat in de Messe Stuttgart. Tegelijk met deze beurs vindt ook de laserbeurs Lasys plaats.

 

1 comment

Pin It on Pinterest