Made-in-Europe.nu
barack obama

Hannover Messe: bepalen clouds en robots de toekomst van de maakindustrie?

Barack Obama, robots en de cloud. In drie woorden samengevat was dat de Hannover Messe 2016. De digitalisering van de maakindustrie staat op het punt door te breken, als je de exposanten op de deelbeurs Digital Factory mag geloven. Het meest opvallende? Nieuwe spelers die zich op de fabrieksvloer begeven.

 

 

Afwachten kan niet meer

Ondernemingen die het belang van digitalisering onderschatten, begaan een fatale vergissing, meent Burkhard Röhrig, voorzitter van de sectie Software & IT van de VDMA, de Duitse machine- en installatiebouwers. “De toekomst is aan bedrijven die de opkomende softwaretechnologie op tijd weten in te schatten en daarop verdienmodellen ontwikkelen. Abwarten war einmahl. Beslissend voor succes wordt of je de eigen software-afdeling verder uitbouwt, of gericht inkoopt.”

 

Lees verder

1 comment

Ook interessant

Pin It on Pinterest