Made-in-Europe.nu
Brother Speedio

Smit investeert in Brother Speedio R450X1

Bendertechniek heeft het compacte Brother Speedio bewerkingscentrum dat op de TechniShow live gedemonstreerd werd, verkocht. Sinds kort draait de compacte freesmachine bij Metaalbewerkingsbedrijf Smit in Abcoude, inclusief robotbelading.

 

‘TechniShow-machine’ van Bendertechniek nu operationeel in Abcoude

Bendertechniek vertegenwoordigt het Japanse machinemerk sinds eind verleden jaar. Jeroen Bender ziet bij de Nederlandse toeleveranciers kansen voor het concept dat Brother in de Speedio lijn toepast. Naast de compacte afmetingen is in zijn ogen de snelheid waarmee bijvoorbeeld aluminium wordt bewerkt een van de aantrekkelijke kanten van de machine voor de Nederlandse markt. “Brother bouwt in deze serie compacte freesmachines met eventueel een draaifunctie geïntegreerd. Men laat zien dat je met BT 30 opname snel in aluminium kunt werken, tot vijf vlaks bewerkingen.” Een van de kenmerken is de korte gereedschapwisseltijd: 1,7 seconden (spaan tot spaan), gekoppeld aan het eigen gereedschapmagazijn met 14 of optioneel 22 plekken. Dit laatste is een nieuwe ontwikkeling bij de Japanners. Brother past de eigen besturing toe in deze machine.

 

De video toont vanaf 0:40 het draaien van de wisseltafel zodat beladen kan worden terwijl de spindel alweer draait.

 

QT rotatietafel met twee opspanvlakken

Een bijzonderheid van de kleine Brother Speedio R450X1, zoals dat geleverd is aan Smit, is dat de rotatietafel twee opspanvlakken heeft, in principe een soort palletwisselaar. Deze QT tafel (Quick Turn) betekent dat zelfs zonder automatisering de spindel kan blijven draaien terwijl een ander werkstuk in de opspanning wordt gewisseld. Zeker bij korte cycli levert dit aan het eind van de rit een behoorlijke productiviteitsverbetering. Smit heeft bovendien gekozen voor robotbelading. In de productiehal staat een Universal robot aan de machine. De eerste contacten tussen Smit en Bendertechniek zijn op de TechniShow tot stand gekomen.

Bendertechniek
Metaalbewerkingsbedrijf Smit

 

Pin It on Pinterest