Made-in-Europe.nu
assmann

Assmann Verspaningstechniek: vonken als productietechniek

De Ingersoll XXL zinkvonker waarin Assmann Verspaningstechniek geïnvesteerd heeft, wordt niet alleen gebruikt voor het zinkvonken van grote werkstukken tot 1100 bij 800 bij 450 mm. Regelmatig zijn er meerdere kleine werkstukken van hardmetaal, superlegeringen of titaan opgespannen. Vanwege de grote opspantafel loopt de machine dan lange tijd grotendeels onbemand door. Zinkvonken als productietechniek in de verspaning.

 

Toename groot zinkvonkwerk

Dat groot werk voor het zinkvonken neemt toe. Nobby Assmann: “We hadden behoefte aan een grotere machine. Als je nee moet verkopen omdat het werkstuk niet past, is dat niet prettig.” Daarom heeft Assmann geïnvesteerd in een Ingersoll Gantry 800 zinkvonkmachine met een bewerkingsbak van 1100 x 800 x 450 mm. Dit is een van de grootste zinkvonkmachines in Nederland. De ruime opspantafel (1000 x 760 mm) en grote slag (850 x 550 x 450 mm) van deze Ingersoll laat toe om behalve grote werkstukken meerdere kleine werkstukken op te spannen. Dat maakt de machine flexibel inzetbaar omdat men niet afhankelijk is van alleen grote werkstukken. Omdat de machine is voorzien van een 20-voudige elektrodewisselaar, kunnen meerdere verschillende werkstukken van zelfs uiteenlopende materialen onbemand bewerkt worden.

 

Lees verder over Assmann Verspaningstechniek in het digimagazine

Ook interessant

Veel gelezen

Pin It on Pinterest