Made-in-Europe.nu
HxGN LIVE

Hexagon MI stapt op smart industry trein

“Consumenten zoeken altijd het nieuwste product; time to market is daarom essentieel. Dat vergt dat we processen stroomlijnen. Voor redundantie is geen ruimte meer. Kwaliteit gaat de productie aansturen. Hexagon heeft de meettechniek al naar de productie gebracht. De volgende stap is een closed loop realiseren.” Zo vat Norbert Hanke, CEO van Hexagon Manufacturing Intelligence, de stap die het Zweedse concern bezig is te maken, samen.

 

Hexagon wil meetdata gebruiken om machines en processen aan te sturen. Dat is de stap richting flexibele productie, mass customization en kleine series. Tijdens het technologie-event HxGN LIVE kwam dat duidelijk aan de orde. Bijvoorbeeld in de keynote lezing door professor Detlef Zühlke, een van de grondleggers van Industrie 4.0 in Duitsland. Dit nieuwe mantra heeft alles te maken met de paradigmashift bij de consument: die wil niet meer zes weken wachten totdat zijn product vanuit een lage lonenland gearriveerd is. “De consument wil vandaag per muisklik kopen  en morgen zijn product ontvangen”, aldus de Duitse professor.

 

Meer lokale productie

Professor Zühlke ziet een einde komen van de offshoring trend, wat hier en daar al zichtbaar is. Om op deze consumentenwens in te kunnen spelen, moeten productiesystemen veel dynamischer worden.

Lees verder in het digimagazine

Ook interessant

Veel gelezen

Pin It on Pinterest