Made-in-Europe.nu
widenhorn

Widenhorn in MKB Innovatie Top 100

Widenhorn heeft een plekje weten te veroveren in de top 100 van de meest innovatieve MKB bedrijven in Nederland. De jury heeft uit meer dan 300 inzendingen deze MKB Innovatie Top 100 samengesteld. Widenhorn is gekozen vanwege de ontwikkeling van de Zaagconverter voor Logibarre, waarmee CNC-gestuurde zaagmachines offline geprogrammeerd kunnen worden.

 

97-jarig familiebedrijf scoort met Zaagconverter

Eerder dit jaar sleepte Widenhorn al een nominatie voor de Technishow Innovatie Awards in de wacht met de Zaagconverter. Zagen is in veel bedrijven een ondergeschoven kindje, merkt Anco Euser van Widenhorn. Wie het slim aanpakt, kan echter veel tijd besparen in de voorbereiding, de stilstand van de CNC-zagen verkorten en bovendien efficiënter met materiaal omgaan. Daar zorgt de door Widenhorn zelf ontwikkelde software voor. Werkvoorbereiding wordt daarmee in tijd beperkt tot het minimum.

 

Trots op bijna eeuweling

“Wij zijn enorm trots om bij de 100 meest innovatieve MKB bedrijven van Nederland te horen,” aldus Anco Euser, directeur van het inmiddels 97-jarige familiebedrijf. “Dit is een bekroning op de ontwikkeling van ons bedrijf en onze innovatieve producten en een stimulans om innovatief en vooruitstrevend te blijven! Wij zijn als bedrijf een mooi voorbeeld dat innovatieve producten uitstekend samengaan met ‘ouderwetse’ servicegerichtheid.” De top 100 van de meest innovatieve bedrijven is een initiatief van de Kamer van Koophandel in samenwerking met de Financiële Telegraaf en een aantal kennispartners. In totaal waren er dit jaar meer dan 300 ondernemers die hun innovatie hebben aangemeld. De expertpanels hebben de nominaties beoordeeld op de betekenisvoor de branche en samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. De 100 bedrijven die op het totaal van deze criteria het beste scoren, vormen de top 100. De landelijke jury gaat nu de definitieve ranking bepalen. Op 29 september, voorafgaand aan de Dag van de Innovatie, wordt bekend gemaakt wie zich het meest innovatieve bedrijf mag noemen.

 

Meer kanshebbers uit de maakindustrie

Kijk hier voor de totale lijst. Widenhorn heeft in de eindstrijd onder meer concurrentie van bedrijven zoals Additive Industries (3D metaalprinten), AWL-Techniek, Things Connected (predictive maintenance), Ven Fasteners (Lubo Smart Lubrication), eveneens allemaal actief in de maakindustrie.

 

Pin It on Pinterest