Made-in-Europe.nu

Mapal ontwikkelt met SAP c-Com: cloudplatform voor data c-parts

Mapal presenteert op de AMB in Stuttgart samen met SAP het nieuwe cloudplatform Mapal c-Com voor de opslag van alle (gereedschaps)data van zogenaamde C-parts. Door dit op het beveiligde SAP Hana Cloud platform te doen, kunnen uitbesteder en toeleverancier tegen lagere kosten de groeiende hoeveelheid data eenvoudig managen en delen.

 

Beheer en uitwisselen eenvoudiger en goedkoper

De hoeveelheid data rond een verspanend gereedschap en de eventuele bewerkingsstrategie groeit sterk. Niet alleen de basisdata van de tooling is digitaal beschikbaar, ook procesdata en bestandsdata. Uitbesteder en toeleverancier willen deze voor c-parts tegen zo laag mogelijke kosten delen en uitwisselen, maar wel met een hoge mate van betrouwbaarheid. Gereedschapfabrikant Mapal denkt met c-Map daar de juiste oplossing voor te hebben. De gereedschapfabrikant zet hiermee een nieuwe stap in de richting van het Internet of Things.

 

SAP Hana cloud

Het platform is gebaseerd op het SAP Hana Cloud platform. Dit is een open platform, ontwikkeld voor het werken met apps op willekeurig welk device en beveiligd volgens de laatste standaarden. Mapal c-Com biedt gebruikers de mogelijkheid om gereedschapsdata in het platform op te slaan, inclusief zelfs bewerkingsparameters. Uitbesteder en toeleverancier kunnen actief data uitwisselen. Omdat de data via het internet toegankelijk zijn, kunnen medewerkers van bedrijven met meerdere vestigingen eenvoudig toegang krijgen tot de meest recente data, zonder dat deze op meerdere plaatsen bijgehouden hoeven te worden. Slechts de eigenaar van de data zorgt voor de inbreng en het actualiseren. Hana Cloud platform biedt eveneens de mogelijkheid van big data analyse. Als vervolg daarop biedt c-Com mogelijkheden om toegepaste oplossingen binnen een onderneming met meerdere vestigingen met elkaar te vergelijken. Daarmee ondersteunt Mapal standaardisering in de bewerking en het benchmarken van bewerkingsstrategieën. Ook de communicatie tussen productie en de inkoopafdeling verloopt soepeler via het nieuwe platform, wat volgens Mapal uiteindelijk tot lagere kosten leidt. Ook leveranciers kunnen gebruik maken van c-Com.

Op de AMB in Stuttgart (13 tot en met 17 september) wordt een Betaversie van het cloudplatform gedemonstreerd (hal 1 D 12). In Nederland vertegenwoordigt Laagland Mapal.

 

1 comment

Pin It on Pinterest