Made-in-Europe.nu

Ontketent Pokémon Go de augmented en virtual reality revolutie?

Wie nu nog nooit van Pokémon Go heeft gehoord, heeft de zomermaanden waarschijnlijk op een onbewoond eiland doorgebracht. Ontketent deze rage een virtual en augmented reality revolutie? Zijn de technologiebedrijven er klaar voor?

 

Zijn technologiebedrijven klaar voor VR en AR?

 

“Technologische innovaties maken steeds meer mogelijk. Uiteindelijk kan het gebruik van AR en VR het karakter van bedrijven zelfs compleet veranderen”, zegt Michiel Eielts, directeur Equinix Benelux. Equinix, Inc. verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters.

 

Niet langs de zijlijn blijven

De snelheid waarmee Pokémon Go door de consumenten is opgepakt, toont volgens Michiel Eielts aan dat de consument klaar is voor virtual en augmented reality (VR en AR). Bedrijven kunnen het zich niet permitteren om langs de zijlijn te blijven staan. “De wensen van consumenten veranderen. Daarom is het belangrijk dat bedrijven ook de opties van AR en VR onderzoeken en een goede gebruikservaring bieden bij deze nieuwe technologie.” Cloudopslag alleen is daarvoor niet toereikend. Je moet vanuit de datacenter snel kunnen opschalen als dat nodig is om de ervaring die de gebruikers beleven optimaal te houden.

 

Eerst Deloitte safety toepassing

Gezien de ontwikkeling van AR/VR, evenals de opkomst van de digitale media en content sector, is Equinix bezig met de ontwikkeling van oplossingen voor de cloud en dataopslag. Recent kondigde het bedrijf de bouw van zijn achtste datacenter in Amsterdam aan. Ook is hier toegang tot internetknooppunten met een wereldwijd bereik. Dergelijke ontwikkelingen ondersteunen in de gebruikservaring bij AR en VR. In de Nederlandse Equinix-datacenters wordt bovendien als eerste de samenwerking met Deloitte gelanceerd. Hierdoor kunnen gebruikers van de Equinix Cloud Exchange gebruikmaken van de cybersecurity-oplossing van de Managed Security Monitoring van Deloitte. Door gebruik te maken van de Equinix Cloud Exchange, biedt Deloitte haar beveiligingsdiensten over dezelfde infrastructuur als organisaties gebruiken voor Microsoft Azure, Amazon Web Services of IBM Softlayer. 

 

VR op Industrial processing

Dat het niet alleen de consument is die augmented en virtal reality omarmt, maar ook de industrie dit doet, demonstreert machinebouwer Dinnissen Process Technology komend najaar op de beurs Industrial Processing in de Jaarbeurs Utrecht. Dinnissen is een van de deelnemers aan de Fabriek van de Toekomst, het demoplein op Industrial Processing waar opvallende technologische innovaties worden gedemonstreerd. Dinnissen Process Technology zet virtual reality in toenemende mate in om de communicatie met klanten over de ontwikkeling van nieuwe machines en installaties te vergemakkelijken. Dankzij de virtual reality toepassing, kunnen klanten in de ontwerpfase al levensecht zaken beoordelen zoals de bereikbaarheid van componenten voor onderhoud; of voor de training van operators, die al kan starten voordat de installatie klaar is.

 

 

Pin It on Pinterest