Made-in-Europe.nu

Nevat zoekt tech innovators

De toeleveranciers binnen de Nevat zoeken tech innovators. Innovatieve start ups, ondernemers, studenten, kortom iedereen met een technologische innovatie waarmee de groei van de maakindustrie kan versnellen.

 

Innovatieve start-ups kunnen groei maakindustrie versnellen

Technologische innovatie is cruciaal om in de globale concurrentiestrijd waarin de maakindustrie zich bevindt, te overleven. Nevat, de branchevereniging voor top toeleveranciers in de maakindustrie, is zich hiervan bewust. Daarom pakt de organisatie het thema komende maanden op. Allereerst is er op 1 november TalentHunts. Een evenement waar innovators, ondernemers en studenten hun nieuwste technologieën en innovaties in de maakindustrie kunnen pitchen voor een toonaangevend publiek. Daarmee kunnen ze een plekje veroveren op Celebrate Exponentiality. Nevat organiseert dit event op 9 december.

 

Versnelling ontwikkelingen

NEVAT ziet een enorme versnelling in product- en procesontwikkelingen en marktadoptie van technologische innovatie. “Onze leden realiseren zich steeds meer dat zij móeten innoveren om voorop te blijven lopen”, aldus Kees de Schipper, directeur van NEVAT. Hij ziet haast wekelijks innovaties met exponentiële groeipotenties voorbij komen. Dat type innovaties, specifiek gericht op de brede maakindustrie, zoekt Nevat. Innovators, ondernemers en studenten die een potentierijke innovatie ontwikkeld hebben, kunnen zich op de website TalentHunts aanmelden. Volgens de bewezen TEDx filosofie worden zij getraind en voorbereid om een optimale pitch van hun innovatie te ontwikkelen. Tijdens het evenement op 1 november strijden de deelnemers tegen elkaar tijdens Talent Hunts. Publiek en een professionele jury selecteren samen de beste pitches.

 

Samenwerkingpartners

De twee winnaars krijgen de kans hun innovatie te presenteren tijdens Celebrate Exponentiality op 9 december. Nevat organiseert dit event voor de eerste keer. Doel ervan is samen met de leden en hun relaties stil te staan bij de nieuwste ontwikkelingen in de technologie en welke gevolgen dit heeft voor de maakindustrie. De pitchers moeten de maakbedrijven uitdagen met een toekomstvisie hoe ze hun activiteiten kunnen vormgeven. De nadruk van deze dag ligt vooral op hoe de ideeën verder ontwikkeld kunnen worden en welke samenwerkingspartners willen helpen. Juist dat is de kern van innovatiesucces zoals NEVAT het ziet. Immers de slagingskans van een innovatie wordt voor 25% bepaald door de technologische-en voor 75% door de sociale innovatie. Keynotespreker op Celebrate Exponentiality is CEO en founder van HighTechXL Guus Frericks.

Meer informatie over Celebrate Exponentiality vind je hier. Aanmelden voor TalentHunts moet voor 18 oktober. Dat kun je hier doen. Het pitchen gebeurt op 1 november in Zoetermeer.

Pin It on Pinterest