Made-in-Europe.nu
Sandvik Silent Tools

Wereldrecord van WFL en Sandvik Silent Tools: 18xD bewerken op Millturn 120

WFL en Sandvik Coromant hebben vorige week op de IMTS in Chicago een wereldrecord verbeterd. Op een M120 Millturn 3000mm is met een Sandvik Silent Tools boorbaar met liefst 18xD gedraaid. De WFL machine is zo stabiel dat ook deze lengte-diameter verhouding een goede oppervlaktekwaliteit oplevert.

 

Grote uitsteeklengtes dankzij stabiliteit van de machine én sensortechnologie

 

Het Oostenrijkse WFL wilde met name de Amerikaanse luchtvaartindustrie laten zien tot welke bewerkingen je in staat bent met de juiste machine-gereedschap combinatie. Met name de klemkracht van de B-as speelt een belangrijke rol bij de bewerking met de enorme boorbaar uit de Sandvik Silent Tools lijn. Deze boorbaren beschikken zelf al over anti-trilling technologie, om problemen te voorkomen onlangs de grote uitsteeklengte. Daarnaast spelen de sensoren in het gereedschap een essentiële rol. Deze sensoren geven de CNC-operator continu feedback over het proces dat zich immers voor hem onzichtbaar afspeelt, intern in het werkstuk.

 


Krachtige spindels

De speciale freesspindel op de machine garandeert een maximaal vermogen van 74 PK, ook bij een geringe voeding. Deze combinatie is gunstig voor het werken met lange boorbaren. De hoofdspindel beschikt over een vermogen van maximaal 168 pk). De bewerking met 18xD gebeurde met een snedediepte van 0,3 mm. Volgens de Oostenrijkse machinebouwer opent dit nieuwe toepassingen voor met name de vliegtuigindustrie, die al langer graag ook met grote diameters diep in werkstukken wil draaien. Ook in de olie- en gasindustrie zijn werkstukken hiervoor te vinden.

silent tools
Met de Sandvik Silent Tools heeft WFL met een lengte-diameter verhouding van 18xD gedraaid op de IMTS.

 

Gereedschappen tot 160 kilogram

WFL Millturn kan standaard gereedschappen tot ruim 2,5 meter lengte in het magazijn plaatsen. Voor gereedschappen die zwaarder zijn, tot 160 kilogram, is er een apart magazijn bij de machine mogelijk. Nieuw bij de machine zoals deze in Chicago werd gedemonstreerd is de 3D simulatie software CrashGuard Studio in combinatie met het editorprogramma Milturn Pro. Deze software zorgt voor een real time crashbewaking. Sandvik Coromant liet in Chicago de volgende stap in digitalisering zien: Coro Plus, een cloudgebaseerde oplossing voor de verspaning. Sandvik werkt hierbij samen met Microsoft.

In Nederland wordt WFL vertegenwoordigd door Oude Reimer. Sandvik Coromant heeft een eigen vestiging.

 

1 comment

  • […] WFL heeft niet alleen bij configuratie gekeken hoe de prijs laag kan worden gehouden; datzelfde is ook gedaan bij de constructie vanuit het oogpunt van onderhoud. Zo kan de hydraulische unit uit de machine worden gehaald voor gemakkelijker onderhoud. Het koelaggregaat staat nu los van de machine en is niet langer geïntegreerd. Ook dit vergemakkelijkt het onderhoud en heeft dus invloed op de operationele kosten van de machine. […]

Pin It on Pinterest