Made-in-Europe.nu
Doosan DNM 5700

Doosan ontwikkelt compleet nieuwe generatie Doosan DNM 5700

Wie de nieuwe Doosan DNM 5700 op de Metavak heeft gemist, krijgt binnenkort een tweede kans. Dit verticaal bewerkingscentrum staat namelijk onder spaan op de huisshow van Dormac CNC Solutions, samen met nog 15 andere machines. IBS Precision Engineering demonstreert de nieuwe Rotary Inspector voor het snel meten van de nauwkeurigheid van een 5-asser.

 

Dormac pakt met 16 machines uit op huisshow

De Doosan DNM 5700 is een van de drie highlights op de huisshow van Dormac CNC Solutions, die dit keer 3 dagen duurt ( 17, 18 en 19 november). De Koreaanse machinebouwer heeft een compleet nieuwe generatie van dit bewerkingscentrum ontwikkeld. Niet alleen is de bewerkingsruimte gegroeid (met 8%) en kan de tafel zwaardere werkstukken aan (tot +30%), en neemt de gereedschapwisseltijd af met 13,5% (spaan tot spaan); er is ook een groot aantal technische aspecten aan de machine vernieuwd. De machine als geheel is dynamischer geworden en beschikt in deze versie over compensatie in de spil voor thermische uitzetting.

 

Doosan DNM 5700
De nieuwste generatie Doosan DNM 5700 is een van de highlights op de huisshow van Dormac CNC Solutions.

Vetsmering verlaagt onderhoudskosten

Een hiervan is dat Doosan in de nieuwe generatie DNM machines vetsmering toepast in de geleidingen. Alle rolgeleidingen worden gesmeerd vanuit een cartridge, die afhankelijk van de belasting van de machine om de 6 tot 8 maanden gewisseld moet worden. Dat is uit het oogpunt van onderhoud gemakkelijker, maar de vetsmering heeft nog meer voordelen. Zo neemt de kans op vervuiling van het koelwater af, wat daardoor een langere standtijd krijgt. Een olieskimmer is niet meer nodig. Volgens Doosan zijn de jaarlijkse kosten van vetsmering vergeleken met de standaard smeersystemen voor de geleidingen tot 60% lager. Standaard is de DNM een 3-assig bewerkingscentrum. Doosan biedt als optie de voorbereiding voor een 4e draaias, die ofwel pneumatisch, hydraulisch of puur elektrisch bediend wordt.

 

Demonstratie Rotary Inspector

Dormac CNC Solutions laat tijdens de open dagen nog meer machines onder spaan zien, waaronder het nieuwe boortapcentrum T4000 en de nieuwe Fat Haco Tur 3MN 3-bedbanen Teach Inn / CNC draaibank. Deze is voorzien van een Siemens 840D dialoogbesturing. Een ander belangrijk onderdeel van de huisshow is de demonstratie van de Rotary Inspector. Deze is ontwikkeld door IBS Precision Engineering in Eindhoven en is bedoeld voor de verspanende bedrijven die absolute zekerheid over de nauwkeurigheid van hun 5-asssige machine willen. IBS heeft in de ontwikkeling van de Rotary Inspector het meetsysteem in de eigen werkplaats getest op een Litz LU 800 5-assige machine. Op deze machine gaat men het systeem demonstreren bij Dormac. Méér over de Rotary Inspector en hoe Dormac deze gaat inzetten, lees je in de nieuwste uitgave van het digimagazine.

Het Open Huis van Dormac CNC Solutions vindt op 19, 18 en 19 november plaats in De Goorn. Aan het evenement doen meerdere leveranciers van gereedschappen, robotcellen en CADCAM systemen mee.

 

1 comment

Pin It on Pinterest