Made-in-Europe.nu
IoT

ICR3ATE: digital makers lab voor het mkb in Ede

Ede krijgt dit najaar een digital makers lab, dat zich specifiek richt op het mkb dat met Internet of Things aan de slag wil. ICR3ATE, zoals het lab gaat heten, opent op 1 december de deuren en wordt ondergebracht bij 3D printservicebureau Oceanz. Er is eveneens een samenwerking met het ROC A12 in Ede en de Christelijke Hogeschool. ICT3ATE is inmiddels opgenomen in het IBM Global Entrepreneur Programma.

 

Bedrijven krijgen via het lab toegang tot cloudcomputingsystemen van IBM

Manfred van der Voort is founder van ICR3ATE, een nieuw digital makers lab dat dit najaar in Ede de deuren opent. Hij en co-founder Aad Vredenbregt zoeken met hun prototype lab een niche op: de professionele maker die connected producten en diensten ontwikkelt voor het IoT tijdperk. “Wij bieden ze een one stop shop oplossing.”

 

Manfred van der Voort, founder van Icr3ate, een IoT lab voor het mkb.
Manfred van der Voort, founder van Icr3ate, een IoT lab voor het mkb.

Prototype werkplaats voor IoT

ICR3ATE faciliteert de professionele makers door ze een rapid prototyping werkplaats voor IoT-systemen aan te bieden, met alle tools en een zakelijk netwerk dat ze nodig hebben. Het team van het digital makers lab kan ook in opdracht de prototype-ontwikkeling uitvoeren. Wat het lab uniek maakt volgens Manfred van der Voort, is dat het de drie essentiële disciplines in het IoT-tijdperk in huis heeft. “De meeste kleinere ingenieursbureaus zijn monodisciplinair. Ze zijn ofwel goed in mechanica, ofwel in elektronica of in software. Bij producten en diensten voor het Internet of Things gaat het juist om de integratie van deze drie disciplines. In een smart product vind je ze alle drie terug. Wij hebben de drie disciplines in huis.”

 

Onderdeel wereldwijd IBM programma

Daarnaast biedt ICR3ATE bedrijven toegang tot de krachtige cloudcomputing systemen van IBM. Doordat het digital makers lab in Ede is opgenomen in het wereldwijde programma van de Amerikaanse techreus, kunnen bijvoorbeeld de cloudsystemen en de voorspellende analyse software van IBM gebruikt worden in projecten binnen het lab. Mandfred van der Voort heeft daarnaast afspraken gemaakt met zowel het ROC A12 in Ede als de Christelijke Hogeschool. Beide onderwijsinstellingen kunnen studenten beschikbaar stellen om in de projecten mee te werken.

Vanaf december kun je fysiek terech bij ICR3ATE, de officiële opening vindt in 2017 plaaty. Lees meer over dit bijzondere smart industry lab en hoe men denkt het mkb te kunnen ondersteunen in de nieuwe editie van Made-in-Europe.

 

Pin It on Pinterest