KMWE en BAE Systems willen in Maleisië nauwer gaan samenwerken

KMWE BAE Systems

KMWE en BAE Systems willen gezamenlijk geavanceerde aerospace productiecapaciteit in Maleisië gaan ontwikkelen. Dat moet de industrie in het Aziatisch land versterken. Ook moet het bijdragen aan een verdere integratie van competenties in de bestaande Maleisische aerospace bedrijven.

 

Samenwerking kan productiecapaciteit KMWE in Maleisië verdubbelen

Het Britse luchtvaartconcern BAE Systems (83.400 medewerkers) en KMWE/ Dutch Aero (ruim 500 medewerkers) hebben hierover een intentieverklaring gesloten. Dat gebeurde in het bijzijn van de Nederlandse Ambassadeur van Maleisië en vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken.

 

Business laten groeien

“Groei in capaciteit en competenties in markten die belangrijk zijn voor onze klanten is een onderdeel van onze voortdurende strategie om binnen onze business te groeien. De sterke historie van BAE Systems in Maleisie maakt hun steun voor ons van onschatbare waarde.”, zegt Edward Voncken, CEO van KMWE / Dutch Aero. De Nederlandse toeleverancier heeft sinds 2008 een eigen vestiging in Penang (Maleisië). Ook heeft het concern onlangs hier het AS9100 kwaliteitscertificaat gehaald. Bij KMWE Maleisië werken ondertussen 175 medewerkers.

 

KMWE Malaysia

De intentieverklaring om samen te werken met BAE Systems kan leiden tot een verdubbeling van de productiecapaciteit bij KMWE Malaysia.

 

Verdubbeling productiecapaciteit in Maleisië

Edward Voncken is overtuigd dat dankzij de nauwe samenwerking met BAE Systems en partners in het project voor het Europese jachtvliegtuig Eurofighter Typhoon de productiecapaciteit in Maleisië de komende vijf jaar kan verdubbelen. “Maleisië en de gehele Asia-Pacific regio is zeer belangrijk voor ons, de investeringen die worden gedaan op dit gebied sluiten nauw aan bij onze behoeftes en die van onze partners in het Eurofighter Typhoon-programma.” zegt John Rossall, Hoofd Industrialisatie Azië -Pacific & Europa bij BAE Systems Military Aircraft. KMWE Maleisië zal militaire en civiele vliegtuigcomponenten produceren die enerzijds geleverd worden aan Maleisische aerospace toeleverketen als ook direct aan vliegtuig integrators (OEM’ers).

KMWE Malaysia produceert high tech systemin en metalen structuurdelen. De vestiging beschikt over clean room voor assemblage als ook frees- en plaatwerkfaciliteiten.

 

Hier klikken
Authors

Gerelateerde artikelen

Top