Made-in-Europe.nu

Aalberts Investments helpt KMWE Group groeiambities realiseren

Aalberts Investments gaat KMWE Group helpen de ambitieuze groeiplannen te realiseren. Daartoe neemt het investeringsvehikel van industrieel ondernemer Jan Aalberts een belang van 25% in het Eindhovense bedrijf.

 

KMWE Group verwacht sterke groei vast te houden

Oprichter en grootaandeelhouder van Aalbert Industries, Jan Aalberts, neemt via zijn participatiebedrijf een belang van 25% in KMWE Group. Hij wordt daarnaast toezichthouder en voorzitter van de nieuwe bestuursstructuur. “Met Jan Aalberts halen wij niet alleen een investeerder aan boord waarmee wij onze financiële slagkracht aanzienlijk vergroten maar ook een vooraanstaand expert in onze business die ons huidige team met zijn ervaring en netwerk zal gaan versterken”, zegt Edward Voncken, CEO van KMWE .

 

Nieuwe structuur

Jan Aalberts wordt voorzitter van het nieuwe one-tier board, waarin zowel directie als toezichthouders plaatsnemen. De tweede toezichthouder wordt Berry Geven. Edward Voncken (CEO) en Marc Evers (CTO/COO) nemen in de nieuwe structuur de rol op zich van uitvoerend bestuurder. Jan Aalberts van Aalberts Investments: “Ik ben niet alleen investeerder maar wil ook actief betrokken zijn bij de bedrijven waarin wij investeren, bij voorkeur sterk groeiende bedrijven die op hun gebied een vooraanstaande positie hebben. KMWE is een mooi bedrijf dat precies aan deze voorwaarde voldoet”.

 

Van 20 naar 86 miljoen euro omzet

KMWE is de afgelopen jaren fors gegroeid. In 2009 haalde de Eindhovense toeleverancier nog een omzet van € 20 miljoen. In 2016 lag deze al op € 86 miljoen. Het management verwacht dit groeitempo vol te kunnen houden. Daarnaast zal KMWE – om toonaangevend te blijven in zijn marktsegment – aanzienlijk blijven investeren in uitbreidingen van zijn vestigingen en in de ontwikkeling van zowel zijn medewerkers als ook de laatste stand van de technologie. Een goed voorbeeld hiervan is de geplande verhuizing naar de Brainport Industries Campus (BIC) in de komende 1 tot 2 jaar. De investering door Aalberts Investments versterkt de strategische en financiële positie om deze groeiplannen waar te maken.

KMWE Group bestaat uit KMWE Precision, KMWE International en DutchAero.

Foto: het nieuwe toezichthoudend en uitvoerend management van KMWE Group, Jan Aalberts (links) (voorzitter) en Berry Geven (rechts) en de uitvoerende bestuurders Edward Voncken (CEO) en Marc Evers (CTO/COO).

 

1 comment

Pin It on Pinterest