Made-in-Europe.nu
Haimer Microset

Haimer koopt Microset van DMG Mori

Haimer koopt Microset van DMG Mori, de onderneming waar onder andere voorinsteltechnologie wordt ontwikkeld. Tegelijk wordt Haimer premium partner van de machinebouwer. Voortaan zal DMG Mori alle producten rond gereedschaphouders uitsluitend van Haimer kopen.

 

Haimer premium partner voor gereedschaphoudertechnologie

Succesvolle verspanende bewerkingen eisen zowel krachtige machines als uiterst precieze gereedschapshoudertechnologie. Deze laatste zorgt voor proceszekerheid en nauwkeurigheid. Het Duitse familiebedrijf Haimer speelt op dit vlak al jarenlang wereldwijd een belangrijke rol. Deze positie wordt nu versterkt door de overname van Microset.

 

Bielefeld tweede locatie in Duitsland voor Haimer

DMG Mori verkoopt dit onderdeel, waar 35 medewerkers werken. Het bedrijf gaat verder onder de naam Haimer Microset en blijft in Bielefeld gevestigd. Claudia Haimer, CEO van Haimer: “Haimer Microset zal naast onze hoofdlocatie in Igenhausen (nabij Augsburg) onze tweede Haimer productie locatie in Duitsland worden. Bij Haimer werken nu bijna 600 mensen.” De fabriek in Bielefeld zal verder worden uitgebreid voor de Noord-Duitslandse sales en marketing medewerkers met een nieuwe showroom.

Samenwerking intensiveren

De beide bedrijven breiden daarnaast hun samenwerking uit doordat Haimer voortaan voor DMG Mori premium partner is als het gaat om gereedschapvoorinstelling, balanceer- warmtekrimp technologie en tool management. De machinebouwer zal op dit vlak alleen nog de producten van Haimer met de machines mee verkopen. Alle DMG Mori technologie-, testcentra en fabrieken over de hele wereld zullen worden uitgerust met Haimer producten. Christian Thönes, CEO van de DMG Mori AG: “We zullen onze eerste gezamenlijke producten met betrekking tot de Smart Tool Management tijdens de EMO 2017 in Hannover tentoonstellen.” DMG Mori blijft de verkoop van de Haimer Microset producten doen.

FOTO: van links naar rechts Maurice Eschweiler, lid van de Raad van Bestuur DMG Mori AG, Claudia Haimer, CEO van Haimer GmbH, Christian Thönes, voorzitter van DMG Mori AG, en Andreas Haimer, Managing Director en President van de Haimer Group.

 

Pin It on Pinterest