Made-in-Europe.nu
Olmia Robotics

Olmia Robotics start verhuur cobot met ervaren productiemedewerker

Omdat hij overtuigd is van de doorbraak die de collaborative robot gaat maken, is Peter van Olm gestart met Olmia Robotics. Op basis van de Universal robotarmen levert hij robots en complete robotsystemen. Hij kan de systemen ook huurbasis aanbieden, zodat bedrijven tijdelijke capaciteitsproblemen kunnen oplossen. Zelfs een cobot met een getrainde uitzendkracht huren kan.

 

Om productiepieken op te vangen

De inzet van collaboratieve robots (Cobot) is noodzakelijk om productielijnen in Nederland rendabel te houden, vindt Peter van Olm, directeur van het onlangs gestarte bedrijf Olmia Robotics. Het automatiseringsbedrijf uit Tiel levert robotsystemen, gebouwd met de Universal robotarmen. Universal Robots is de Deense fabrikant van de robotarmen die eenvoudig programmeerbaar zijn. Er staat ook samenwerking met andere robotfabrikanten op stapel.

 

Deze week presenteerde Olmia Robotics zich op Verspanen 2020.

 

Cobot en mens in assemblage- en productielijnen

Cobots werken naast de mens, zonder beschermde maatregelen zoals hekwerken. Juist door de combinatie van een cobot en medewerkers zijn de mogelijkheden voor robotisering van assemblage- en productielijnen zeer groot. “De cobot kan verschillende taken vervullen”, zegt Van Olm. “Door de flexibele manier van programmeren en een verscheidenheid aan grijpers en andere tools kan een cobot vlot ingezet worden in een specifiek proces.” Terugverdientijden van minder dan 195 zijn geen uitzondering.

 

 

Inclusief ervaren medewerker

Olmia Robotics gebruikt de robotarmen UR3, UR5 en UR10, die onderdelen van resp. 3, 5 en 10 kilo kunnen hanteren. In de werkplaats in Tiel worden de systemen virtueel geoptimaliseerd, gebouwd, getest en worden de medewerkers van de klant getraind in het werken met de robots. Omdat de industrie steeds flexibeler moet reageren, verhuurt Olmia Robotics de cobots eventueel. Dat kan op maand-, week- en zelfs -uurbasis zijn. “Hiermee kunnen productiepieken worden opgevangen zonder investering in een robotsysteem. Klanten kunnen zelfs een robotarm inclusief uitzendkracht huren.” Voordeel daarvan is dat een geschoold persoon meekomt die meteen met de robotarm aan de slag kan”, legt Peter van Olm uit.

FOTO Tijdens de vakbeurs NEW Industries en Engineering Materials in Gorinchem vierden Peter van Olm en zijn medewerkers met een champagnetoast de officiële start van Olmia Robotics.

 

Pin It on Pinterest