Made-in-Europe.nu
Haas UMC-750P

Nieuwe Haas UMC-750P met ander concept rotatie-assen

Haas brengt in de loop van dit jaar een aantal nieuwe machines uit; of nieuwe generaties van bestaande machines. Zo komt er een speciale uitvoering van de UMC-750 5-asser met een andere constructie van de rotatie assen; een BMT turret op de nieuwe ST-15SY; een nieuw horizontaal bewerkingscentrum, een grotere CNC router en een speciale opleidingsuitvoering van de MiniMill.

 

MiniMill Edu voor het onderwijs kost minder dan 19 mille

Om met die laatste te beginnen: met de MiniMill-EDU laat de Amerikaanse machinebouwer zien te willen investeren in opleidingsmogelijkheden voor een nieuwe generatie CNC frezers. De onderwijsversie van de MiniMill wordt gebouwd met dezelfde componenten als de standaard MiniMill. De prijs is echter bijzonder: Haas biedt de machine exclusief aan het onderwijs aan voor € 18.995, standaard met de Haas NGC besturing en een spindel met maximaal 4000 omwentelingen per minuut. Haas wil dat de CNC-leerlingen op school ervaring opdoen met dezelfde machines als waarmee ze later in de praktijk gaan werken. Met deze prijs komt de MiniMill binnen handbereik van het onderwijs.

 

Zwaardere draaibanken

Qua draaimachines komen er nieuwe generaties van de ST-15Y and ST-15SY. De nieuwe machines krijgen een grotere doorlaat, een grotere spindelneus en klauwplaat en meer spindelvermogen. De afmetingen blijven echter identiek. De ST-15Y beschikt over een Y-as die over 101 mm kan bewegen, waarvan 51 mm boven de centerlijn. Standaard wordt de machine voorzien van een 6000 toeren gereedschap en een servo aangedreven C-as. De uitgebreidere ST 15SY wordt voorzien van een nieuwe subspindel goed voor 6000 toeren en een 125 mm klauw. Haas gaat de CNC draaicentra met Y-as ook voorzien van een nieuwe turrt met BMT65 opname. Omdat deze per halve positie kan indexeren, komen er in principe 24 gereedschapsposities beschikbaar. Beide machines komen in het voorjaar op de markt. Op draaigebied komt er voor volume productie de CL1, met een turret met 8 posities, volledige C-as en een pneumatische stafaanvoer.

 

De nieuwe uitvoering van de 5-assige machine van Haas, de UMC-750P

Nieuwe UMC-75 P

Op freesgebied komt er een extra versie van de UMC-750 5-asser, de UMC-750P. Het gaat om een uitvoering voor profieleerbewerkingen, vandaar dat de P aan de naam wordt toegevoegd. Het belangrijkste verschil met de huidige machine is dat de rotatie-assen anders zijn. De draaizwenktafel wordt vervangen door een andere opstelling. De roterende schotel wordt vervangen door een vaste tafel van 838 bij 374 mm op de B-as die + of – 45 graden kan kantelen. Hierop staat een HRT210 draaitafel van Haas met A-frame ondersteuning. Deze A-as heeft een bereik van 360 graden. Het nieuwe concept biedt nieuwe opspan- en bewerkingsmogelijkheden. Standaard zit op de UMC-750P een 8100 toerenspindel; 12.000 toeren is een optie. Deze laatste heeft koeling door de spindel en is een direct drive uitvoering.

 

Het nieuwe EZ 1600ZT 5-assig bewerkingscentrum werd vorig jaar al op de IMTS getoond.

 

Groter horizontaal bewerkingscentrum

Tot slot breidt Haas de lijn horizontale bewerkingscentra uit met de EC-1600ZT-5AX met een 22,4 Kw sterke spindel en een bereik van 1626 bij 1270 bij 1016 mm. Dit bewerkingscentrum is standaard 4-assig en kan voorzien worden van de programmeerbare draaitafel HFT310. De laatste nieuwe freesmachine die Haas ankondigt is een gantry-type horitontale CNC router voor het bewerken van kunststoffen, schuim en composieten en eventueel aluminium. De nieuwe GR 712 5AX wordt eveneens een 5 assige machine.

 

 

 

Pin It on Pinterest