Made-in-Europe.nu
Romer Absolute arm RS4

Romer Absolute Arm RS4 scant 60 procent sneller

De nieuwste ROMER Absolute Arm RS4 kan door het nieuwe optiek en elektronica 60 procent sneller scannen dan zijn voorganger. Daarnaast zijn de prestaties met name verbeterd bij het meten van complexe objectoppervlakken zoals koolstofvezel of machinaal bewerkte metalen. De nieuwe scanner meet per seconde tot 750.000 punten.

 

Nieuwe laserscanner scant met dubbel zo brede laserlijn

Méér en sneller scannen. Dat is volgens Anthony Vianna, product manager van de ROMER Absolute Arm-productlijn van Hexagon Manufacturing Intelligence, het uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe geïntegreerde, high-speed laserscanner. “De nieuwe RS4-laserscanner is ontworpen om een stap verder te gaan dan de andere producten op het gebied van laserscannen die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen.”

 

RS 4
De nieuwe RS laserscanner scant tot 750.000 punten per seconde.

Dubbel zo brede laserlijn

De vernieuwing zit met name in het feit dat de RS4 over een zeer brede laserlijn beschikt. Deze is bijna dubbel zo breed is als die van het vorige model, namelijk 150 mm. Ook beschikt de RS4 over een hogere puntresolutie, waardoor gebruikers binnen een aanzienlijk kortere tijd een betere gedetailleerde puntwolk kunnen vastleggen. Per seconde worden 750.000 punten vastgelegd. Hierdoor is het aantal scanbanen dat nodig is om een product volledig te scannen aanzienlijk geringer. Daar zit voor een belangrijk deel de forse tijdwinst in. Gebleven is het ontbreken van opwarmtijd van de scanner of tijdrovende scannerkalibraties. De langere werkafstand van de RS4 zorgt ervoor dat gebruikers dieper in de moeilijk bereikbare openingen kan scannen dan voorheen, zonder dat de nauwkeurigheidsprestaties afnemen. Haptische feedback geeft de gebruiker het signaal dat de scan goed is.

 

Ook achteraf inbouw mogelijk

De RS4-laserscanner wordt nu op ieder ROMER Absolute Arm ‘SI’-model geleverd en zal ook beschikbaar zijn als een achteraf in te bouwen product voor bestaande ROMER Absolute Arm SI-eigenaren die de scanprestaties graag willen verbeteren. De Absolute Arm beschikt altijd over een geïntegreerde tasten én laserscanner, vanaf nu dus de RS4.

 

 

Pin It on Pinterest