Made-in-Europe.nu

Bemet International en Stodt slaan handen ineen voor Industrie 4.0

Bemet International en Stodt gaan bedrijven ondersteunen in hun stappen richting Industrie 4.0. Bemet doet dat met de integratie van alle automatiseringsoplossingen rondom het productieproces; Stodt als opleider van vakmensen uit de maakindustrie die getraind worden om met de geïntegreerde softwaresystemen te werken.

 

Opleiding gericht op werken met geïntegreerde software-oplossingen maakindustrie

Stodt en Bemet International werken al jaren samen. De Hengelose bedrijfsopleider gebruikt in de opleidingen onder meer de CAD/CAM-oplossing TopSolid en het ERP-systeem Plan-de-CAMpagne van Bemet. Industrie 4.0, oftewel smart industry, draait juist om de ketensamenwerking en digitalisering van processen. Wanneer maakbedrijven hun processen smart willen maken, zijn aan de voorkant van het hele proces opleiding en software nodig. Gebrek aan goed geschoolde medewerkers en onvoldoende of geen integratie van de softwaresystemen, staan een succesvolle stap richting Industrie 4.0 in de weg. Vandaar de samenwerking tussen de twee bedrijven.

 

Investeer in eigen mensen

Er heerst echter een tekort aan programmeurs en werkvoorbereiders. Met de aantrekkende markt blijft het aantal vacatures voor technische vakmensen groeien. Maakbedrijven kunnen de zoektocht naar goed opgeleid personeel voorkomen door hun eigen medewerkers op te leiden. Daartoe biedt praktijkopleider Stodt een scala aan (CNC-)cursussen en BBL-opleidingen op MBO- en HBO-niveau. De Hengelose bedrijfsopleider werkt daarbij nauw samen met partners zoals Bemet International. Bemet helpt maakbedrijven inzien dat het optimaliseren van het totale proces ten opzichte van automatisering van deeloplossingen tot meer efficiëntie leidt. Ze ontwikkelen zelf het ERP-systeem Plan-de-CAMpagne, dat inzicht geeft in het totale productieproces. Ook ontwikkelt Bemet zelf APM+, dat ervoor zorgt dat alle productiemiddelen in de werkplaats gedurende de productie zo optimaal mogelijk ingezet worden. Met het CAD/CAM-systeem TopSolid, dat resulteert in een hoger spilrendement, bieden ze een compleet gamma van automatiseringsoplossingen. Door deze en andere softwareoplossingen geïntegreerd met elkaar te laten werken, is Bemet in staat de productie bij hun klanten continu naar een hoger plan te tillen.

 

Synergie STODT en Bemet

Het samenwerkingsverband tussen Stodt en Bemet International ondersteunt bedrijven die de stap naar Industrie 4.0 in het industriële proces willen maken is. Stodt levert opgeleid personeel dat met behulp van scholing in het gebruik van onder meer TopSolid en Plan-de-CAMpagne van Bemet, de fijne kneepjes van het vak leert. En Bemet draagt bij aan de integratie van.

 

Demoweek

Tijdens de Demoweek kunnen bezoekers de voordelen van de samenwerking tussen deze twee partijen zelf ervaren bij Bemet in Veenendaal. Verder is er dan bij Bemet het winnende product van de Stodt CNC-kampioenschappen te bewonderen. De softwareontwikkelaar voor de maakindustrie biedt verder zakelijke oplossingen en consultancy op het gebied van Smart Manufacturing, Big Data, Internet-of-Things, Enterprise Resource Planning (ERP), Computer Aided Design en Manufacturing (CAD/CAM), Advanced Production Managementsystem (APM).Meer informatie over en gratis aanmelden voor de Demoweek kan hier.

Pin It on Pinterest