Made-in-Europe.nu
augmented reality

Groeien de VR en AR industrie in Nederland?

Zijn de VR en AR industrie in Nederland gegroeid? Neemt het aantal bedrijven uit de high tech maakindustrie dat VR en AR applicaties inzet toe? Twee vragen waar de BOM samen met Brainport Industries en enkele andere organisaties met de tweede editie van het onderzoek VR/AR hype of serieuze business antwoord op wil krijgen.

 

Virtual Revolution richt aandacht op tweede marktonderzoek van BOM

Begin maart vindt in Veldhoven de nieuwe editie van Virtual Revolution plaats, de VR en AR beurs voor de industrie in de Benelux. De BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) is een partner en pleitbezorger om het evenement gelijktijdig met RapidPro te laten plaatsvinden. Zo kan een brede doelgroep uit de industrie worden bereikt. Op de beurs gaat de BOM samen met 7 andere organisaties, waaronder Brainport Industries en VRBase Amsterdam, het onderzoek eveneens onder de bezoekers van het evenement verspreiden.

 

Verbreding naar landelijk onderzoek

Coen Sanderink, business developer bij BOM: “Het eerste onderzoek verleden jaar zien we als een nulmeting. Nu willen we zien hoe de sector zich heeft ontwikkeld. En hoe de bedrijven met AR en VR zijn omgegaan. Is het enthousiasme toegenomen? Zijn ze pilots gestart? Of zijn degenen die voorop lopen van een koude kermis thuis gekomen?” Het onderzoek wordt dit jaar veel breder uitgezet dan vorige keer. Het wordt meer een landelijk onderzoek naar de VR en AR markt in Nederland. De doelstelling is tweeledig. Ten eerste moeten de resultaten VR en AR bedrijven handvatten aanreiken voor hun strategie-ontwikkeling. Ten tweede willen ze bedrijven laten zien dat VR en AR belangrijk is om te gebruiken in hun primaire processen. Zij kunnen hiermee kosten besparen en efficiënter werken.

 

Wordt Brainportregio VR en AR hub?

De BOM wil graag van de Brainportregio een hub maken waar internationaal aansprekende VR en AR applicaties voor industriële klanten worden ontwikkeld. Dat accentverschil zorgt er volgens Sanderink voor dat de Brabantse ambities de Amsterdamse geen spaak in de wielen rijden. Coen Sanderink: “De Amsterdamse bedrijven richten zich vooral op de creatieve en media industrie; in Brabant hebben we een high tech industrie die een giga markt is. Laten we elkaar helpen en versterken.”

Virtual Revolution vindt op 7, 8 en 9 maart plaats in Veldhoven. De nadruk ligt op VR en AR toepassingen in de industrie. BOM staat met een stand op Virtual Revolution. Mee doen aan het onderzoek kan op de beurs of eerder al door online de vragenlijst te beantwoorden. Op de beurs toont de Nederlandse AR ontwikkelaar Twnkls enkele industriële toepassingen

In de print editie van 3D Print magazine gaan we deze maand uitgebreid in op de kansen die VR en AR bieden voor de industrie.

Pin It on Pinterest