Made-in-Europe.nu

Hyundai Wia XF2000 primeur tijdens Demoweek

Dymato heeft een primeur op de Demoweek: de nieuwe Hyundai Wia XF2000. Het gaat om een compact vijfassig bewerkingscentrum. De in Europa ontwikkelde machine is speciaal ontwikkeld voor 24/7 productie. Daarnaast toont Dymato het nieuwe boor-, tap-, en freescentrum iCut 400M . Dat is niet alleen snel, maar ook geschikt voor werkstukken tot 300 kg.

 

Tweede Hyundai Wia machine uit Duits ontwikkelcentrum

Hyundai Wia ontwikkelt sinds enige tijd in Raunheim, nabij Frankfurt, machines waarmee men tegemoet wil komen aan de hoge eisen van de Europese markt. De XF6300 die vorig jaar op de TechniShow stond is de eerste machine die in het R&D centrum in Duitsland is ontwikkeld. De kleinere XF2000 is de allernieuwste. Tijdens de Demoweek (28 tot en met 31 maart in Veenendaal en Ede) wordt de machine voor de eerste keer in Europa getoond. Dat gebeurt bij Dymato.

 

Voor 24/7 productie

De XF2000 (met 840D sl besturing van Siemens) is voorzien van een draaikanteltafel met een diameter van 200 mm. Het lineaire werkbereik bedraagt 300 mm x 300 mm x 200 mm, waarbij de ijlsnelheden op kunnen lopen tot 50 m/min met een acceleratie van 2g. In standaarduitvoering is de XF2000 uitgerust met een built-in spindel met een toerental tot 40.000 min-1. Het maximale vermogen bedraagt 26 kW, het koppel 9,9 Nm. Door de horizontale spindel opstelling en de spanenafvoerband direct onder de spindel, is een optimaal spanenmanagement verzekerd. Dat is een van de voorwaarden voor 24/7 onbemande productie. De machine kan van de zijkant beladen worden.

 

Nieuw boor-, tap- en freescentrum

Het nieuwe iCUT400M boor-, tap- en freescentrum van Hyundai Wia beschikt over een tafel van 650 mm x 400 mm en is geschikt voor werkstukken tot 300 kg. Het bewerkingsbereik bedraagt 500 mm x 400 mm x 330 mm. IJlsnelheden tot 56 m/min horen tot de mogelijkheden, bij de Z-as bedraagt de acceleratie 1,27g. Deze machine wordt voorzien van de nieuwe iTrol besturing van Hyundai Wia, die de eerste stappen naar Industrie 4.0 zet.

 

Nieuwe iTrol besturing

Onlangs heeft Hyundai Wia Hyundai op Intermold Korea 2017 het nieuwe besturingsplatform Hyundai iTrol Plus gelanceerd. Daarmee stapt de machinebouwer in het tijdperk van de smart factory. In iTrol Plus zitten onder andere geavanceerde technologieën en softwareprogramma’s voor nog nauwkeurigere bewerkingen. Nieuw is verder dat het besturingsplatform uit de daadwerkelijke verspaningsparameters van de machine patronen kan herleiden die gebruikt worden voor volgende bewerkingen.

FOTO: Na de XF6300 komt nu de kleinere XF2000 van Hyundai Wia op de markt.

 

Pin It on Pinterest